Κλείνουν τα σχολεία στον Λίβανο λόγω ισραηλινών επιθέσεων

Τα σχολεία στις περιοχές του Λιβάνου που είναι στόχος ισραηλινών πληγμάτων θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 23/9 και την Τρίτη 24/9, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας του Λιβάνου Αμπάς Χαλάμπι.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ζήτησε «την αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων» τις δύο αυτές μέρες λόγω «της στρατιωτικής κατάστασης και της κατάστασης ασφαλείας».

Η εντολή αφορά τα σχολεία που βρίσκονται στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, που είναι στόχος σφοδρών πληγμάτων από το Ισραήλ, όπως και αυτά στα νότια προάστια της Βηρυτού όπου την Παρασκευή σημειώθηκε φονική επιδρομή.

Εν τω μεταξύ, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τρεις στρατιωτικές θέσεις στο βόρειο Ισραήλ, αφού ο ισραηλινός στρατός έπληξε δεκάδες θέσεις της σιιτικής οργάνωσης στον νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Μπεκάα.

«Σε απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού εναντίον περιοχών στον νότο και την Μπεκάα, οι μαχητές της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν δύο ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις, όπως και το συγκρότημα της στρατιωτικής βιομηχανίας Rafael», επεσήμανε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Στο χείλος ολοκληρωτικού πολέμου

Με συνεχείς προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους του Λιβάνου να εγκαταλείψουν τα σπίτια που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ για την αποθήκευση όπλων, συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, σύμφωνα με τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης. Όπως μετέδωσε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας (NNA) «τα αεροπλάνα του εχθρού εξαπέλυσαν πάνω από 80 αεροπορικά πλήγματα σε μισή ώρα», στοχεύοντας κατά κύριο λόγο την περιοχή Ναμπατίγια, αλλά και την Κοιλάδα Μπεκάα, βαθιά μέσα στον Λίβανο, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Σύμφωνα με το NNA νεκρός από τις αεροπορικές επιδρομές έπεσε ένας βοσκός, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη έξι άτομα.

Παράλληλα, κάτοικοι του Λιβάνου έλαβαν μήνυμα από τις ισραηλινές δυνάμεις, που ανέφερε: «Εάν είστε σε κτίριο που έχει όπλα της Χεζμπολάχ, μείνετε μακριά έως ότου υπάρξει νεότερη ενημέρωση».

Ετικέτες