Λίβανος: Ισραηλινός βομβαρδισμός στο κέντρο της Βηρυτού με 22 νεκρούς – Στόχος στέλεχος της Χεζμπολάχ, που «επέζησε»(Video)

Λίβανος: Ισραηλινός βομβαρδισμός στο κέντρο της Βηρυτού με 22 νεκρούς – Στόχος στέλεχος της Χεζμπολάχ, που «επέζησε»(Video)

Στους 22 ανέρχονται οι νεκροί και 117 οι τραυματίες από τα δύο ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Με βάση αυτόν τον απολογισμό, οι επιδρομές αυτές είναι οι φονικότερες στην πρωτεύουσα της χώρας αφότου ξεκίνησε ο ανοιχτός πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Το ένα από τα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό απόψε είχε ως στόχο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, τον Ουαφίκ Σάφα, ανέφεραν τρεις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Σάφα, που φέρεται ότι είναι ο επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου και στρατιωτικός σύνδεσμος της σιιτικής οργάνωσης, επέζησε, σύμφωνα με αυτές τις πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, ο Σάφα συμμετείχε σε πολλές διαπραγματεύσεις τα προηγούμενα χρόνια, όπως το 2006, όταν διαπραγματεύτηκε την επιστροφή δύο Ισραηλινών στρατιωτών που είχαν απαχθεί πριν από τον πόλεμο του Ιουλίου του 2006. Τα λείψανά τους επεστράφησαν τελικά στο Ισραήλ δύο χρόνια αργότερα.

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Πετάει την μπάλα στη Μενδώνη για τα 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό Μουσείο και για το γλέντι των Γλύξμπουργκ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μπορέσαμε να μπούμε σε επί της ουσίας συζήτηση, λέει ο Πολάκης – Έρευνα για τη διαρροή ζητά ο Κασσελάκης

Κασσελάκης: «Δεν θα ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα, έχω ικανοποιηθεί» – Ζητά έρευνα από τη γραμματεία για τη διαρροή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter