Λίβανος: Ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό – Στόχος ο κατασκευαστής των όπλων ακριβείας της Χεζμπολάχ

Λίβανος: Ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό – Στόχος ο κατασκευαστής των όπλων ακριβείας της Χεζμπολάχ

Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή. Νωρίς το πρωί νέα έκρηξη συγκλόνισε τη Βηρυτό, ενώ στη Λωρίδα της Γάζας, για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες κάνει λόγο η παλαιστινιακή πλευρά. Ο ισραηλινός Πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι το τίμημα θα είναι βαρύ για την επίθεση στην εξοχική του κατοικία στην Καισάρεια και κατηγόρησε το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

Νωρίτερα σημειώθηκε μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ. «Τρία λεπτά ήταν αρκετά για τη Χεζμπολάχ, για να προσπαθήσει να απαντήσει ουσιαστικά στις ισραηλινές επιθέσεις. Μέσα σε αυτά τα τρία λεπτά, από τις 11:09 μέχρι και τις 11:12, 70 ρουκέτες έφυγαν από την από την περιοχή του Λιβάνου με κατεύθυνση το Ισραήλ.

Οι περισσότερες αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ενώ όσες πέρασαν έχουν χτυπήσει είτε σε δασικές εκτάσεις είτε σε ανοικτές περιοχές, δηλαδή σε κάποιες αγροτικές εκτάσεις».

Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως η Πολεμική Αεροπορία του επιτέθηκε σήμερα στο επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ και σε ένα υπόγειο εργαστήριο παραγωγής όπλων στη Βηρυτό.

Από το πλήγμα στο εν λόγω υπόγειο «εξοντώθηκαν» τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ. «Ο ένας μάλιστα από αυτούς, ο Ραμπά Αμπάς Αγουάντα, είναι ο άνθρωπος ο οποίος για πολλά χρόνια βρισκόταν στην Τεχεράνη, έμαθε πολλές λεπτομέρειες για τα όπλα ακριβείας και μετέφερε αυτή την τεχνογνωσία στη Χεζμπολάχ. Την προσάρμοσε στις επιχειρησιακές ανάγκες της οργάνωσης για να κατασκευάσει τα όπλα τα οποία θέλει να εξαπολύσει και έχει απειλήσει τις τελευταίες 48 ώρες το Ισραήλ. Αποτελεί μία κίνηση υψηλού συμβολισμού και τακτικής από την πλευρά του Ισραήλ, η εξόντωση του συγκεκριμένου ανθρώπου, ο οποίος έχει κατασκευάσει ουσιαστικά αυτά τα όπλα».

Διαβάστε επίσης 

Μαγική εικόνα για επενδύσεις, κατανάλωση και εξαγωγές – Fake news και επιλεκτική παρουσίαση από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

Διέρρευσαν τα σχέδια του Ισραήλ σχετικά με τις προετοιμασίες για την επίθεση στο Ιράν

Γιαχία Σινουάρ: Πώς μια τυχαία συνάντηση έφερε τον επικεφαλής της Χαμάς στο διάβα του IDF μετά από ανθρωποκυνηγητό ενός έτους

Ισραήλ: Επίθεση στο σπίτι του Νετανιάχου – Ορατές οι ζημιές στην κατοικία του (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter