Λίβανος: Ισραηλινά πλήγματα κοντά στο νοσοκομείο «Ραφίκ Χαρίρι» στη Βηρυτό – Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες (Videos)

Λίβανος: Ισραηλινά πλήγματα κοντά στο νοσοκομείο «Ραφίκ Χαρίρι» στη Βηρυτό – Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες (Videos)

Κλιμακώνει την ένταση στον Λίβανο το Ισραήλ, καθώς πυραυλικό χτύπημα σημειώθηκε κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Ραφίκ Χαρίρι» της Βηρυτού αργά το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ταυτόχρονα αρκετές δυνατές εκρήξεις αναφέρονται στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα  κοντά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της πρωτεύουσας, ανέφερε στο πρακτορείο Ρόιτερς μια υψηλόβαθμη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου. Τον απολογισμό αυτόν επιβεβαίωσαν και ομάδες διασωστών που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ.

Η συνοικία Ουζάι, στα νότια προάστια της Βηρυτού, μπήκε απόψε στο στόχαστρο του ισραηλινού στρατού ο οποίος νωρίτερα κάλεσε τους κατοίκους πολλών περιοχών να τις εγκαταλείψουν, μετέδωσε το λιβανέζικο πρακτορείο ANI.

Είναι η πρώτη φορά που πλήττεται κάποιος στόχος στη συνοικία αυτή αφού ξεκίνησαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Πλάνα που μετέδωσε η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου δείχνουν καπνό να υψώνεται από δύο σημεία. Ανταποκριτές του πρακτορείου είπαν επίσης ότι άκουσαν δύο ισχυρές εκρήξεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ένα πλήγμα σημειώθηκε κοντά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού, που βρίσκεται βορειότερα, στη συνοικία Τζνα. Μια νοσοκομειακή πηγή είπε ότι ο στόχος φαίνεται ότι ήταν το πάρκινγκ του νοσοκομείο.

Εκρήξεις στα νότια προάστια της Βηρυτού

Αρκετές δυνατές εκρήξεις αναφέρονται στα νότια προάστια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Τα ισραηλινά πλήγματα έρχονται αφού οι IDF κάλεσαν τους κατοίκους αρκετών κτιρίων να εκκενώσουν τα κτίρια.

«Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα που ανήκουν στη Χεζμπολάχ, τα οποία ο ισραηλινός στρατός θα στοχοποιήσει στο εγγύς μέλλον», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αβιχάι Αντράι σε ανάρτησή του στο Χ.

Νωρίτερα οι IDF δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να πλήττουν στόχους της Χεζμπολάχ με επίκεντρο τις οικονομικές υποδομές της.

Εκκενώθηκε το Νοσοκομείο Σάχελ

Το Νοσοκομείο Σάχελ στα νότια προάστια της Βηρυτού εκκενώθηκε νωρίτερα, μετά τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι κάτω από το κτίριο κρύβεται ένα υπόγειο θησαυροφυλάκιο της Χεζμπολάχ, ανέφερε ο διευθυντής του, ο Φάντι Αλαμέχ.

Μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Αλαμέχ διέψευσε αυτήν την πληροφορία και κάλεσε τον στρατό του Λιβάνου να επισκεφθεί τον χώρο.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού πάντως, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ δεν θα πλήξει το νοσοκομείο Σάχελ, μολονότι νωρίτερα είπε ότι το χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ για να κρύβει εκεί χρήματα.

«Η Πολεμική Αεροπορία παρακολουθεί το συγκρότημα, όπως βλέπετε. Ωστόσο, δεν θα πλήξουμε το ίδιο το νοσοκομείο», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Βίος και πολυτέλεια του σερ Πιτσιλή

Επίκαιρη Ερώτηση Σαλμά σε Θεοδωρικάκο για το λαθρεμπόριο καυσίμων: «Κλοπή με τουρκικές αντλίες – Τα είχα πει στον Μητσοτάκη»

Χρήστος Σταϊκούρας: Υπό τη σκιά των Τεμπών στήνει επικοινωνιακό σόου μπροστά στον Άρειο Πάγο (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter