Λίβανος: Η Ιαπωνία στέλνει πολεμικά αεροσκάφη σε Ελλάδα και Ιορδανία – Σε ετοιμότητα να μεταφέρουν πολίτες της

Λίβανος: Η Ιαπωνία στέλνει πολεμικά αεροσκάφη σε Ελλάδα και Ιορδανία – Σε ετοιμότητα να μεταφέρουν πολίτες της

Εντολή να μεταβούν στην Ελλάδα και στην Ιορδανία, για να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν Ιάπωνες υπήκοοι από τον Λίβανο, έλαβαν πολεμικά αεροσκάφη της Ιαπωνίας.

Η Ιαπωνία προτρέπει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο και αποφάσισε να προετοιμάσει στρατιωτικές πτήσεις για πιθανή εκκένωση της περιοχής, ανακοίνωσε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας την Παρασκευή 27/9.

«Ελέγχουμε αυτήν τη στιγμή την ασφάλεια των Ιάπωνων πολιτών που ζουν στον Λίβανο και τους παροτρύνουμε να εγκαταλείψουν τη χώρα όσο συνεχίζουν να λειτουργούν τακτικές εμπορικές πτήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιμάσα Χαγιάσι το πρωί της Παρασκευή 27/9, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Λίγες ώρες αργότερα, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας έλαβαν εντολή να μεταβούν στην Ελλάδα και στην Ιορδανία για να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν Ιάπωνες υπήκοοι από την περιοχή.

Το μεταφορικό αεροσκάφος C-2 θα χρησιμοποιηθεί για την εκκένωση περίπου 50 Ιάπωνων πολιτών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Λίβανο, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του Kyodo News, επικαλούμενα μη κατονομαζόμενες κυβερνητικές πηγές.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Γιόκο Καμικάβα, δήλωσε την Τετάρτη 25/9 ότι «το Τόκιο ανησυχεί έντονα για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «η Ιαπωνία προτρέπει έντονα όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση», ανέφερε ο ιστότοπος Japan Times.

Διαβάστε επίσης

Νέος εκλογικός νόμος: Με 35% θα διασφαλίζεται η αυτοδυναμία – Σε ρόλο «λαγού» ο Γεωργιάδης

«Θα σου σπάσω τα μούτρα»: Μαθητής απείλησε καθηγήτρια μετά από παρατήρηση για χρήση κινητού

Λαύριο: Πώς έγινε η ληστεία αλά Casa De Papel σε χρηματαποστολή – Oλόσωμες φόρμες, σκασμένα λάστιχα, μπογιές και καλάσνικοφ (Video)

Ναόμι Κάμπελ: Δάκρυσε μετά τον σάλο για το φιλανθρωπικό ίδρυμα – «Πλήρωνε ξενοδοχεία, σπα μέχρι και τσιγάρα»

Λυών – Ολυμπιακός: Ο 17χρονος Μπάμπης Κωστούλας άγγιξε το γκολ με «ψαλιδάκι» στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο (Video)

Λίβανος: Διπλωματικός «πυρετός» για το σχέδιο κατάπαυσης πυρός, ενώ το Ισραήλ διαμηνύει ότι θα «πολεμά μέχρι τέλους»

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Παράθυρο ευκαιρίας για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας

Ο κάμπος της οργής και της απελπισίας – Ένα χρόνο μετά τον Daniel, η Θεσσαλία είναι αντιμέτωπη με το κράτος του παραλόγου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter