Λίβανος: Επιδεινώνεται απειλητικά η ανθρωπιστική κρίση, δεκάδες χιλιάδες οι εκτοπισμένοι

Επιδεινώνεται η ανθρωπιστική κρίση που βιώνει και ο Λίβανος με τον εκτοπισμό πολλών χιλιάδων ανθρώπων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς

Στα νότια προάστια της Βηρυτού ζούσαν 700.000 άνθρωποι. Στο Νότιο Λίβανο ζούσαν 500.000 έως 600.000 άνθρωποι. Έτσι οι κάτοικοι όλων αυτών των περιοχών αναγκάζονται να αναζητήσουν ασφαλέστερο καταφύγιο κινούμενοι προς τη Βηρυτό.

Image

Πολύς κόσμος βρίσκεται απλώς στους δρόμους. Χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να κοιμούνται στα πεζοδρόμια, στην παραλία και στα πάρκα, ενώ  δεκάδες χιλιάδες άλλοι διαμένουν σε σχολεία και άλλες εγκαταστάσεις. Η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.

Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ αυτή τη στιγμή στον Λίβανο προσπαθούν να βοηθήσουν, οι ΜΚΟ προσπαθούν να βοηθήσουν, ορισμένες αραβικές χώρες και άλλες προσπαθούν επίσης να βοηθήσουν.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Αλ Τζαζίρα, έρχεται περισσότερη βοήθεια στον Λίβανο, αλλά δεν είναι δυνατό για αυτήν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το βάρος του μαζικού αυτού εκτοπισμού. Διότι στον αριθμό των εκτοπισμένων Λιβανέζων προστίθενται και οι εκτοπισμένοι Σύροι και Παλαιστίνιοι πρόσφυγες.

Χθες, ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα ήταν στην πλευρά του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού στο Burj el-Barajneh και αυτό έκανε πολλούς Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν αυτόν τον καταυλισμό. Τα στρατόπεδα Sabra και Shatila είδαν επίσης πολλούς ανθρώπους να φεύγουν για ασφαλέστερες περιοχές.

Η ισραηλινή επιθετικότητα γίνεται απειλητική για τη ζωή όλων και γι’ αυτό αυτό το κύμα εκτοπισμού είναι τόσο μεγάλο.

Διαβάστε επίσης

ΜΜΕ Λιβάνου: Αναφορές για σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε νότιο προάστιο της Βηρυτού (Video)

Γενέθλια και αγόρασε σχοινί

Η ισχυρή «Μαρίνα» της Greek mafia – Την Κυριακή στο Documento

Κακοκαιρία Κασσάνδρα: Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία – Νεκρός βρέθηκε ο 52χρονος αγνοούμενος φύλακας (Photos – Videos)

ΣΥΡΙΖΑ: Στο Πειθαρχικό στέλνει τον Κασσελάκη πρώην βουλευτής – Ζητά την διαγραφή του

Ετικέτες