Λίβανος: Επεκτείνονται στις παράκτιες περιοχές οι ισραηλινές επιθέσεις – Η Κίνα θα διαθέσει ιατρική βοήθεια

Λίβανος: Επεκτείνονται στις παράκτιες περιοχές οι ισραηλινές επιθέσεις – Η Κίνα θα διαθέσει ιατρική βοήθεια

Επεκτείνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ και στις παράκτιες περιοχές του Λιβάνου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας.

Μάλιστα, εκδόθηκε νέα εντολή εκκένωσης προς τους πολίτες του Λιβάνου καλώντας τους να αποφεύγουν να βρίσκονται στην παραλία ή σε βάρκες στην ακτή από τον ποταμό Αουάλι προς τα νότια μέχρι νεωτέρας και να εγκαταλείψουν συγκεκριμένα κτίρια στα νότια προάστια της Βηρυτού. Κάποια από τα κτίρια βρίσκονται στον δήμο Μπουρτζ αλ Μπαρατζνέχ, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρομίου Ραφίκ Χαρίρι και της πόλης Χάρετ Χρέικ.

Οι IDF ανακοίνωσαν επίσης ότι όρισαν μια νέα κλειστή στρατιωτική ζώνη στο βόρειο Ισραήλ, την τέταρτη κλειστή περιοχή από την έναρξη της χερσαίας εισβολής, που εκτείνεται ανατολικά από την ακτή της Μεσογείου.

«Θα διαθέσουμε ιατρική βοήθεια», λέει το Πεκίνο

Η Κίνα θα διαθέσει ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης στο Λίβανο ανακοίνωσε σήμερα, η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας της Κίνας (CIDCA), καθώς κλιμακώνεται η πολεμική ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Ο Λι Μινγκ εκπρόσωπος Τύπου της CIDCA ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του ότι καθώς η πολεμική διαμάχη κλιμακώθηκε πρόσφατα και οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί «έχουν πλήξει αρκετές περιοχές στο Λίβανο, προκαλώντας μεγάλο αριθμό απωλειών».

«Μετά από αίτημα της κυβέρνησης του Λιβάνου, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης στο Λίβανο, προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα στη χορήγηση της απαραίτητης ιατρικής βοήθειας», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Δολοφονία στην Κυψέλη: Νεκρός 28χρονος από μαχαιριές – Ομολόγησαν δύο αδέλφια

Διαβάστε επίσης

Καιρός: «30άρια» με συννεφιά την Τρίτη – Πότε θα πέσει η θερμοκρασία

Σκέτο… κομφούζιο στον ΣΥΡΙΖΑ – Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δρόμο προς τις κάλπες

Χρειαζόμαστε περισσότερους Γερουλάνους

Μαζεύτηκαν πολλά, Βασίλη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter