Λίβανος: 558 νεκροί και εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι με το Ισραήλ να σφυροκοπά τις νότιες περιοχές – Χωρίς αποτέλεσμα οι διεθνείς εκκλήσεις

Λίβανος: 558 νεκροί και εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι με το Ισραήλ να σφυροκοπά τις νότιες περιοχές – Χωρίς αποτέλεσμα οι διεθνείς εκκλήσεις
Μια γυναίκα ταΐζει το νεογέννητο παιδί της σε ένα αυτοκίνητο στη Σιδώνα του Λιβάνου, καθώς φεύγει από τα νότια χωριά εν μέσω των συνεχιζόμενων ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024. (AP Photo/Mohammed Zaatari)

Σκηνές που θυμίζουν τη Γάζα περνάει ο Λίβανος με τον ισραηλινό στρατό να έχει στρέψει σχεδόν όλη τη δύναμη του πυρός προς τα νότια της χώρας. Δεκάδες χιλιάδες κατοίκων αναγκάζονται να μετακινηθούν αφού οι πύραυλοι φθάνουν στα σπίτια τους. Την ίδια ώρα οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 500 ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1800.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός θα εξακολουθήσει να πλήττει τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενώ οι ανταλλαγές πυρών στα σύνορα συνεχίζονται.

Οι εκκλήσεις του ΟΗΕ δεν έχουν κανένα αντίκτυπο.

Λίβανος: 558 νεκροί – 1.835 τραυματίες

Ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Φόλκερ Τουρκ, κάλεσε όποιον έχει επιρροή στη Μέση Ανατολή ή αλλού να επιδιώξει την αποτροπή της περαιτέρω κλιμάκωσης των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την απότομη όξυνση της κατάστασης.

Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από χθες, Δευτέρα, αυξήθηκε στους 558, στους οποίους περιλαμβάνονται 50 παιδιά και 94 γυναίκες, ενώ 1.835 είναι οι τραυματίες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φιράς Αμπιάντ. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Το Ισραήλ δεν επιθυμεί χερσαία εισβολή στον Λίβανο

Το Ισραήλ δεν επιθυμεί να ξεκινήσει χερσαία εισβολή στον Λίβανο και θα προτιμούσε την εξεύρεση διπλωματικής λύσης για να τερματιστεί η σύγκρουση με τη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Ντάνι Ντανόν στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Έχουμε την εμπειρία του (Δεύτερου Πολέμου του) Λιβάνου (σ.σ. 2006). Δεν επιθυμούμε μια χερσαία εισβολή οπουδήποτε. Δεν θέλω να στείλω τον γιο μου εκεί. Δεν θέλουμε να στείλουμε τα παιδιά μας να πολεμήσουν σε ξένη χώρα», είπε ο ισραηλινός διπλωμάτης, σχολιάζοντας την κλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ.

Νέες ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ, ισχυρότερες και με μεγαλύτερη εμβέλεια

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε επίθεση με περίπου 90 ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Σάφεντ (ή Τσβατ) στο βόρειο Ισραήλ.

«Για την υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του», μαχητές της Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν επίθεση με 90 ρουκέτες εναντίον της βάσης «Ντάντο», κοντά στο Σάφεντ του βόρειου Ισραήλ, όπου βρίσκεται το αρχηγείο της Βόρειας Διοίκησης του ισραηλινού στρατού, ανέφερε ο στρατιωτικός βραχίονας του φιλοϊρανικού κινήματος.

Η λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ, σύμμαχος του Ιράν, ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών Fadi προς το ισραηλινό έδαφος, ενός ισχυρότερου όπλου, μεγαλύτερης εμβέλειας, όχι όμως και ακριβείας.

Είναι η πρώτη φορά που η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί τους πυραύλους Fadi από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Το ιρανικό πρακτορείο Mehr, επικαλούμενο τη σιιτική οργάνωση, περιέγραψε μια ρουκέτα εδάφους-εδάφους πολλών χρήσεων. Η Fadi-1 έχει μήκος 6 μέτρα, διαμέτρημα 220 χιλιοστών, με γόμωση 83 κιλών και εμβέλεια 70 χιλιομέτρων. Η Fadi-2, την οποία χρησιμοποίησε η Χεζμπολάχ την Κυριακή, είναι ιδίων διαστάσεων αλλά το φορτίο της φτάνει τα 170 κιλά και η εμβέλειά της τα 100 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τον Έλιοτ Τσάπμαν, ειδικό της ιδιωτικής, βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών Janes, η μη τηλεκατευθυνόμενη ρουκέτα μοιάζει με τη συριακή Khaibar των 302 χιλιοστών, η οποία με τη σειρά είναι μια εκδοχή της κινεζικής WS-1.

Η ρουκέτα διακρίνεται καθαρά σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα τον Αύγουστο η Χεζμπολάχ, όπου εικονίζονται μαχητές της μέσα σε μεγάλες, φωτισμένες σήραγγες, σκαμμένες στον βράχο, καθώς και μια καταπακτή όπου υπάρχει ένας μεγάλος εκτοξευτήρας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πού κατασκευάζονται αυτές οι ρουκέτες, στον Λίβανο ή στο εξωτερικό. Άγνωστος παραμένει και ο αριθμός των ρουκετών που έχει στη διάθεσή της η Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με διάφορες, αξιόπιστες εκτιμήσεις, η οργάνωση έχει χιλιάδες, μη τηλεκατευθυνόμενες ρουκέτες διαφόρων τύπων, ικανές να πλήξουν στόχους σε ακτίνα 45-200 χιλιομέτρων.

«Οι συνέπειες των ισραηλινών αεροπορικών πληγμάτων για τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ παραμένουν ακόμη άγνωστες», είπε ο Τσάπμαν.

Σύμφωνα με το ισραηλινό κέντρο Alma, η ρουκέτα Fadi φέρει το όνομα του Φάντι Χάσαν Ταουίλ, μέλους της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε από το Ισραήλ το 1987. Ο αδελφός του, ο Ουισάμ Ταουίλ, διοικητής της δύναμης Ραντουάν της οργάνωσης, σκοτώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο από ισραηλινό πλήγμα στο αυτοκίνητό του.

Η επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο αποκαλύπτει τις δυνατότητες παραβίασης τηλεπικοινωνιών και θυμίζει… Predator

Η πρωτοφανής επίθεση στον Λίβανο, μέσω ηλεκτρονικών συσκευών, η οποία ενορχηστρώθηκε από την επίλεκτη μονάδα «8200» της Mossad και βοήθησε στο να παγιδευτούν οι συσκευές των μελών της Χεζμπολάχ και πολιτών, αποκαλύπτει τις δυνατότητες παραβίασης τηλεπικοινωνιών από το Ισραήλ και θυμίζει… Predator.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κάτοικοι χωριών στο νότιο Λίβανο και σε ορισμένες γειτονιές της Βηρυτού έλαβαν μηνύματα και τηλεφωνήματα από λιβανέζικο αριθμό νωρίς τη Δευτέρα, με εντολή να απομακρυνθούν από τα οχυρές θέσεις της Χεζμπολάχ. Ορισμένοι έλαβαν ηχογραφημένες κλήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα ή στα σταθερά τους τηλέφωνα, ενώ κάποιοι έλαβαν μηνύματα κειμένου, όλα ίδια μεταξύ τους, αναφέρει ρεπορτάζ του Al Jazeera από τη Βηρυτό. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ένα χαρακτηριστικό μήνυμα έλεγε: «Αν βρίσκεστε σε ένα κτίριο με όπλα της Χεζμπολάχ, μείνετε μακριά από το χωριό μέχρι νεωτέρας». Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Νετανιάχου: Ο στρατός θα συνεχίσει να πλήττει τη Χεζμπολάχ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός θα εξακολουθήσει να πλήττει τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενώ οι ανταλλαγές πυρών στα σύνορα συνεχίζονται.

«Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τη Χεζμπολάχ. Και λέω στον λαό του Λιβάνου: ο πόλεμός μας δεν στρέφεται εναντίον σας, είναι κατά της Χεζμπολάχ» είπε ο Νετανιάχου σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του.

Ο ισραηλινός στρατός ρίχνει φυλλάδια με “πολύ επικίνδυνο” barcode στον Λίβανο

Ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού δήλωσε σήμερα πως δεν πρέπει να δοθεί ανάπαυλα στη Χεζμπολάχ και πως οι επιθέσεις εναντίον της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης στον Λίβανο θα επιταχυνθούν.

«Η κατάσταση απαιτεί συνεχόμενη, έντονη δράση σε όλες τις αρένες», δήλωσε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατηγός Χερτσί Χαλεβί έπειτα από αποτίμηση ασφαλείας.

Από την πλευρά του το γραφείο Τύπου της Χεζμπολάχ ανέφερε πως το Ισραήλ ρίχνει φυλλάδια που έχουν έναν «πολύ επικίνδυνο» barcode πάνω σε αυτά στην ανατολική κοιλάδα Μπεκάα, προειδοποιώντας πως η σάρωση του κωδικού από κινητό τηλέφωνο “αφαιρεί όλες τις πληροφορίες” από οποιαδήποτε συσκευή.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό. Το γραφείο Τύπου της Χεζμπολάχ δεν είπε αν αναγράφεται κάτι άλλο στα φυλλάδια.

ΟΗΕ: Μην επιτρέψετε να μετατραπεί ο Λίβανος σε νέα Γάζα

«Ο Λίβανος βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου», προειδοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ενώπιον των ηγετών που έχουν συγκεντρωθεί στη Νέα Υόρκη για την ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, η οποία επισκιάζεται από τον φόβο ενός γενικευμένου πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα νότια χωριά εν μέσω των συνεχιζόμενων ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών τη Δευτέρα, κάθονται στα αυτοκίνητά τους, καθώς είναι κολλημένοι στην κυκλοφορία σε έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πόλη της Βηρυτού, στη νότια λιμενική πόλη της Σιδώνας, Λίβανος, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024. (AP Photo/Mohammed Zaatari)

 

Μετά τις δύο ημέρες της «Συνόδου του μέλλοντος», που ήταν αφιερωμένες στις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι επόμενες γενιές της ανθρωπότητας, περισσότεροι από 100 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων θα πάρουν τον λόγο στη Γενική Συνέλευση, ενώ οι συρράξεις μαίνονται σε όλον τον κόσμο, ιδίως στον Λίβανο και στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η Γάζα είναι ένας μόνιμος εφιάλτης που απειλεί να παρασύρει όλη την περιοχή στο χάος. Αρχίζοντας από τον Λίβανο, ο λιβανέζικος λαός, ο ισραηλινός λαός και οι λαοί όλοι του κόσμου δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουν να μετατραπεί ο Λίβανος σε νέα Γάζα», είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες. «Όλοι θα έπρεπε να θορυβηθούμε από αυτήν την κλιμάκωση. Ο Λίβανος βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου», τόνισε.

Ιράν-ΟΗΕ: «Εξωφρενική και ακατανόητη» η «αδράνεια» των Ηνωμένων Εθνών έναντι του Ισραήλ

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν αποκάλεσε σήμερα «εξωφρενική και ακατανόητη» την «αδράνεια» των Ηνωμένων Εθνών έναντι του Ισραήλ στο πλαίσιο του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και των πρόσφατων ισραηλινών επιδρομών στον Λίβανο.

«Κατά τη συνάντησή μου με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσα ότι η αδράνεια του ΟΗΕ απέναντι στα εγκλήματα του κατοχικού καθεστώτος είναι εξωφρενική και ακατανόητη», δήλωσε με ανάρτηση στο Χ ο Ιρανός πρόεδρος. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

«Κλείνει τα σύνορα» στους Παλαιστίνιους η Ιορδανία: Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τον αναγκαστικό εκτοπισμό

Ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας απέκλεισε κατηγορηματικά σήμερα κάθε πιθανότητα να αποτελέσει η χώρα του «εναλλακτική πατρίδα» για τους Παλαιστίνιους, υπογραμμίζοντας ότι ο αναγκαστικός εκτοπισμός πληθυσμών από το Ισραήλ θα συνιστούσε «έγκλημα πολέμου».

«Επιτρέψτε μου να είμαι απολύτως σαφής: αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τον αναγκαστικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων, κάτι που συνιστά έγκλημα πολέμου», δήλωσε κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας τους εξτρεμιστές που συνεχίζουν την προπαγάνδα περί «εναλλακτικής πατρίδας» στην Ιορδανία.

 

Ο ιορδανός μονάρχης τόνισε ότι «καμία χώρα δεν μπορεί να ωφεληθεί από την τρέχουσα κλιμάκωση» στη Μέση Ανατολή, καταδικάζοντας την επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Απηύθυνε επίσης έκκληση στη διεθνή κοινότητα να συμμετάσχει σε μια επιχείρηση ανθρωπιστικής βοήθειας με στόχο την παροχή τροφίμων, πόσιμου νερού, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, όπου σχεδόν έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ο πληθυσμός δεινοπαθεί. «Προτρέπω όλα τα ευσυνείδητα έθνη να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Ιορδανία, τις κρίσιμες εβδομάδες που έρχονται, για να φέρουν εις πέρας αυτήν την αποστολή», είπε ο βασιλιάς Αμπντάλα.

«Ο κόσμος μας έχει αποτύχει σε πολιτικό επίπεδο, αλλά η ανθρωπιά μας δεν πρέπει να απογοητεύει άλλο τον λαό της Γάζας», τόνισε ο ιορδανός μονάρχης.

ΟΗΕ: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν για να γλιτώσουν από τη βία στον Λίβανο

Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν σήμερα «εξαιρετικά ανήσυχα» για την απότομη κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ” στον Λίβανο, όπου «δεκάδες χιλιάδες» άνθρωποι έχουν φύγει για να γλιτώσουν από τη βία αυτή την εβδομάδα.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι από τη σοβαρή κλιμάκωση των επιθέσεων (…) Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους χθες και την περασμένη νύχτα, και ο αριθμός τους δεν σταματά να αυξάνεται», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR), Μάθιου Σόλτμαρς, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη διαφόρων υπηρεσιών του ΟΗΕ.

Διασώστες στέκονται πάνω στα ερείπια ενός κτιρίου που χτυπήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο νότιο χωριό Akbieh του Λιβάνου, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024. (AP Photo/Mohammed Zaatari)

 

«Αυτοί οι νέοι εκτοπισμοί έρχονται να προστεθούν στους 112.000 εκτοπισμένους από τον Οκτώβριο» του 2023, παρατήρησε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (Unicef) στον Λίβανο, Έτι Χίγκινς, από τη Βηρυτό.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε σήμερα νέα πλήγματα εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, έπειτα από τους βομβαρδισμούς που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 550 ανθρώπων χθες, Δευτέρα, και προκαλούν ανησυχίες για ανάφλεξη της περιοχής σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Νεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ Κουμπάισι στη Βηρυτό

Ο ισραηλινός στρατός επιβαίωσε με ανακοίνωσή του ότι σκότωσε τον Ιμπραχίμ Κουμπάισι, διοικητή της Χεζμπολάχ, επικεφαλής της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της σιιτικής οργάνωσης, σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό.

Ο Κουμπάισι ήταν στόχος μαζί με άλλους διοικητές της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της Χεζμπολάχ, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Ο Κουμπάισι εντάχθηκε στη σιιτική οργάνωση τη δεκαετία του 1980 και έκτοτε είχε αναλάβει πολλούς σημαντικούς στρατιωτικούς ρόλους εντός της οργάνωσης και ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση πολυάριθμων επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτών, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

«Με τα χρόνια και κατά τη διάρκεια του πολέμου, έγινε υπεύθυνος για την εκτόξευση πυραύλων προς ισραηλινούς αμάχους», τόνισε ο στρατός, «ο Κουμπάισι ήταν μια σημαντική πηγή γνώσης στον τομέα των πυραύλων και είχε στενούς δεσμούς με ανώτερους στρατιωτικούς ηγέτες της Χεζμπολάχ».

Νωρίτερα δύο λιβανικές πηγές ασφαλείας είχαν πει ότι ο Κουμπάισι σκοτώθηκε σε μια ισραηλινή επιδρομή σήμερα με στόχο πολυκατοικία στη Βηρυτό.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από αυτό το πλήγμα που εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι το Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο της Υγείας του Λιβάνου.

Νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο δύο μέλη του προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι δύο μέλη από το προσωπικό της σκοτώθηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο.

«Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο κοστίζουν πλέον αδυσώπητα εκατοντάδες ζωές αμάχων», δήλωσε ο επικεφαλής της UNHCR, Φίλιπο Γκράντι με ανάρτηση στο X.

«Mε μεγάλη λύπη επιβεβαιώνω ότι δύο συνάδελφοι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σκοτώθηκαν χθες», τόνισε, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Η Υπηρεσία «είναι εξοργισμένη και βαθιά λυπημένη για τον θάνατο δύο πολύ αγαπημένων μελών της οικογένειας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στον Λίβανο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Άμεση αναχώρηση των Ελλήνων από το Λίβανο

Ανακοίνωση για την πλήρη αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο, υπό τις παρούσες συνθήκες καθώς και για την ανάγκη άμεσης αναχώρησης των Ελλήνων που βρίσκονται εκεί ως επισκέπτες εξέδωσε το ΥΠΕΞ.

«Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων και προσφάτων εξελίξεων, κρίνεται απαραίτητη η πλήρης αποφυγή επισκέψεων σε Λίβανο, υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς και η άμεση αναχώρηση των ευρισκομένων ως επισκεπτών στο Λίβανο Ελλήνων, με διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για επικοινωνία Ελλήνων πολιτών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης με το Προξενικό Γραφείο της Πρεσβείας στη Βηρυτό παρατίθενται από το ΥΠΕΞ τα κάτωθι στοιχεία επικοινωνίας: τηλ.: (+961) 71 593659 και e-mail: grcon.bei@mfa.gr

Οι Αμερικανοί αποχωρούν από το Λίβανο

Οι Αμερικανοί που βρίσκονται στον Λίβανο θα πρέπει να φύγουν τώρα που υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες πτήσεις, είπε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κϊρμπι, καθώς μαίνεται η βία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες εμπορικές επιλογές για τους Αμερικανούς ώστε να φύγουν και θα πρέπει να φύγουν τώρα όσο αυτές οι επιλογές είναι διαθέσιμες», είπε ο Κίρμπι στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC “Good Morning America”, προσθέτοντας πως Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε διαρκή επαφή με Ισραηλινούς ομολόγους τους.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης:

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ενηλίκων σε σταθμό του Ηλεκτρικού! (Photos)

«Ο Πούτιν πιθανότατα θα ελέγχει μέρος της Ουκρανίας όταν τελειώσει ο πόλεμος», λέει ο Τσέχος πρόεδρος Πετρ Πάβελ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter