Λίβανος: 31 οι νεκροί από τον ισραηλινό βομβαρδισμό στη Βηρυτό

Φλέγεται ο Λίβανος καθώς ο νεότερος απολογισμός από την φονική επίθεση του Ισραήλ στην πρωτεύουσα, Βηρυτό, κάνει λόγο για 31 νεκρούς ανάμεσά τους και τρία παιδιά.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι οι ανώτεροι διοικητές της, Ibrahim Aqil και Ahmed Wahbi σκοτώθηκαν και οι δύο στην επίθεση στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, την Παρασκευή.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι το χτύπημα είχε στόχο τις δυνάμεις Ραντουάν, που υπάγεται στη Χεζχμπολάχ, το μαζικό σιιτικό κίνημα του Λιβάνου που στηρίζεται και από το Ιράν.

Από τη μεριά του, ο  Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Volker Türk, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τόνισε ότι οι εκρήξεις των βομβητών και των γουόκι τόκι αυτή την εβδομάδα στον Λίβανο, που σκότωσαν 37 άτομα, αποτελούν παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιτέθηκε σε «εκατοντάδες» βάσεις εκτόξευσης πυραύλων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και την Παρασκευή επιτέθηκε σε στρατιωτικά κτίρια σε έξι περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Kfar Kila ενώ την Παρασκευή, η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στο Ισραήλ με 140 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο.

Διαβάστε επίσης

Δικαιοσύνη από τη Νιγηρία

Αποκάλυψη – Αυτή την Κυριακή στο Documento: Πάρτι 450.000.000 ευρώ για το κύκλωμα των σκόιλ ελικίκου

Ζαχαριάδης: «Συκοφαντικό το δημοσίευμα που εμφανίζει χρήματα σε προσωπικό μου λογαριασμό» (Video)

«Συγγνώμη» και παραίτηση από Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας» – Δεν την έκανε αποδεκτή ο Παππάς

Βηρυτός: Aνάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία 10 διοικητών της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ – Στους 14 οι νεκροί (Photos – Videos)