Λιόν – Ολυμπιακός 2-0: Εχασε τη μπάλα και το ματς σε ένα εξάλεπτο (Videos)

Λιόν – Ολυμπιακός 2-0: Εχασε τη μπάλα και το ματς σε ένα εξάλεπτο (Videos)

Στην επιστροφή του στην Ευρώπη τέσσερις μήνες μετά την θριαμβευτική κατάκτηση του Conference League, ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στη Γαλλία απέναντι στη Λιόν στην 1η αγωνιστική του Europa League καθώς μέσα σε έξι λεπτά δέχθηκε δύο γκολ και ηττήθηκε με 2-0.

Στο επιβλητικό «Groupama Stadium», που ήταν άδειο στα δυο πέταλα λόγω τιμωρίας της γαλλικής ομάδας από την ΟΥΕΦΑ για προηγούμενα επεισόδια των οργανωμένων οπαδών της, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άλλαξε το 4-2-3-1 και ξεκίνησε τους «ερυθρόλευκους» για πρώτη φορά με τριάδα στην άμυνα (3-5-2) με την επιστροφή του Ρέτσου μετά από ενάμιση μήνα στην ενδεκάδα, μαζί με τους Κάρμο και Πιρόλα, ενώ στην επίθεση στο πλάι του Ελ Κααμπί έβαλε και τον Γιάρεμτσουκ.

Οι Γάλλοι στο πρώτο μέρος, έφταναν εύκολα στη περιοχή των «ερυθρολεύκων» αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες στην εστία του Τζολάκη. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Μεντιλίμπαρ ισορρόπησε το παιχνίδι μετά το 20’ και μάλιστα ήταν εκείνη που δημιούργησε κι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 32’ όταν ο Ροντινέι με ατομική προσπάθεια έκανε το σουτ αλλά ο Πέρι έκανε την απόκρουση του ματς.

Στο 2ο ημίχρονο η Λιόν μπήκε φουριόζα στο ματς και στο 47’ είχε κάθετο δοκάρι σε βολίδα του Λακαζέτ. Όμως ο Ολυμπιακός άντεξε στη πίεση και στο 50’ έχασε μοναδική ευκαιρία όταν ο Τσικίνιο έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή αλλά ο Γιάρεμτσουκ έκανε στραβοκλωτσιά και αντί για δίχτυα σημάδεψε τον Ελ Κααμπί! Το παιχνίδι άνοιξε πολύ στη συνέχεια με τους γηπεδούχους να γίνονται πολύ πιο επικίνδυνοι καθώς οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα.

Στο 59’ ο Τζολάκης έσωσε κεφαλιά του Τολισό και στο 61’ ο Ελ Κααμπί δεν πρόλαβε με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε σέντρα του Ροντινέι. Όμως η Λιόν άρχισε να πιέζει ασφυκτικά τον Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να βγει από την περιοχή και αφού στο 63’ ο Τζολάκης έσωσε τετ α τετ με τον Τολισό, στο 65’ ο Τσερκί με δυνατό σουτ από πλάγια άνοιξε το σκορ (1-0). Στο 70’ ο Κωστούλας λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι αλλά στο 71’ μετά από συνεργασία δύο παικτών που μπήκαν αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα, η Λιόν… τελείωσε το παιχνίδι με το 2-0. Δημιουργός ο Ζάχα και εκτελεστής ο Μπενραχμά.

Στο 88’ από σέντρα του Γουίλιαν, ο Τσαλέτα-Τσαρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ του Βραζιλιάνου.

Ο Βέλγος Λοράν Βίσερ «κιτρίνισε» τους Γκαρθία, Εσε, Ταλιαφίκο, Ροντινέι και τον Μεντιλίμπαρ.

ΛΙΟΝ: Περί, Μέιτλαντ-Νάις, Ομάρι, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταλιαφίκο, Μάτιτς (67’ Τέρσμαν), Τολισό, Νουαμά (81’ Ντιαβαρά), Τσερκί (67’ Μπενραχμά), Φοφανά (67’ Ζάχα), Λακαζέτ (75’ Μικαουτάτζε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ορτέγκα, Ρέτσος (83’ Ντόη), Πιρόλα (68’ Στάμενιτς), Κάρμο, Τσικίνιο (83’ Βέλντε), Εσε, Γκαρθία (68’ Γουίλιαν), Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ (60’ Κωστούλας).

*Στα άλλα ματς της βραδιάς:

Φενέρμπαχτσε – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 2-1, Μάλμε – Ρέιντζερς 0-2, Άγιαξ – Μπεσίκτας 4-0, Άιντραχτ – Πλζεν 3-3, Στεάουα – Ρίγα 4-1, Ρόμα – Μπιλμπάο 1-1, Μπράγκα – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1, Τότεναμ – Καραμπάγκ 2-0.

Διαβάστε επίσης

Το Ισραήλ οδηγεί τη Μέση Ανατολή στο χάος: Απορρίπτει την πρόταση ΗΠΑ-Γαλλίας για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

Μαρινέλλα: Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας της

Το έκτρωμα Φλωρίδη βλάπτει σοβαρά πολίτες και Δικαιοσύνη – Δικηγόροι και πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων εξηγούν στο Documento τα προβλήματα

Καρυστιανού κατά Οικονόμου: Είστε γελασμένος, εάν πιστεύετε ότι θα κλείσουμε τα μάτια και σε αυτό το κρατικό έγκλημα

Ο Ερντογάν δεν πήγε στο δείπνο που παρέθεσε ο Μπάιντεν – Επέστρεψε στην Τουρκία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter