Λίντια Θορπ: «Δεν ψάχνω την επανεκλογή, αλλά δικαιοσύνη» – Τι απαντά η Αυστραλή γερουσιαστής που τα «έψαλε» στον Κάρολο

(Lukas Coch/Pool Photo via AP)

Πρόσωπο της εβδομάδας η Λίντια Θόρπ, η οποία διέκοψε τη χθεσινή ομιλία του βασιλιά Κάρολου στην Αυστραλία, απαιτώντας δικαιοσύνη για τους Αβορίγινες.

«Δεν αναζητώ την επανεκλογή μου, αλλά τη δικαιοσύνη για τους ανθρώπους μου», απαντά στις εκκλήσεις των συντηρητικών αντιπάλων της να παραιτηθεί έπειτα από την ηχηρή παρέμβασή της. Μάλιστα, έγινε απόπειρα για μομφή κατά της ανεξάρτητης Γερουσιαστή τη Δευτέρα, αλλά καταψηφίστηκε από αρκετούς συναδέλφους της.

«Θα είμαι εδώ για ακόμη τρία χρόνια. Οπότε, κυρίες και κύριοι, να συνηθίσετε την αλήθεια», πρόσθεσε.

Lidia Thorpe yells at King Charles following Parliament House reception speech | 7NEWS

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Πίτερ Ντούτον, υποστήριξε ότι η Θορπ θα πρέπει να υποβάλλει την παραίτησή της. «Η αντίδρασή μου ήταν ότι, κάνει ‘πάλι τα ίδια’. Ήταν απολύτως προβλέψιμο, όλα αφορούσαν τον εαυτό της. Δεν προάγει κανέναν σκοπό που την ενδιαφέρει. Στην πραγματικότητα είναι πρόκειται για αυτοπροβολή, γι’ αυτό και δεν νομίζω ότι πρέπει να της δώσουμε σημασία», δήλωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Διαβάστε σχετικά: «Δεν είσαι βασιλιάς μου»: Ποια είναι η Αυστραλή γερουσιαστής που «επιτέθηκε» στον Κάρολο (Photo-Video)

Απαντώντας στα σχόλια του Ντούτον, η γερουσιαστής επεσήμανε ότι «Κάθε φορά που τον βλέπω στο κοινοβούλιο περπατά προς την αντίθετη πλευρά. Ποτέ δεν θέλει να καθίσει και να συζητήσει». Μάλιστα, απέρριψε κάθε υπόδειξη για παραίτηση.

(Lukas Coch/Pool Photo via AP)

«Η προσέγγισή μου, δυστυχώς, μπορεί να αναστατώσει μερικούς ανθρώπους, αλλά πώς αλλιώς θα περάσεις το μήνυμά σου όταν μας αποκλείουν συνεχώς; Οι μόνοι άνθρωποι που θέλουν να ακούσουν είναι αυτοί που συμμορφώνονται και μιλούν όμορφα, αλλά δεν κάνουν τίποτα για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τον λαό μας», σημείωσε.

Παράλληλα, υπερασπίστηκε την απόφασή της να «επιτεθεί» στον Κάρολο και τη μοναρχία.

«Η οικογένειά του και το βασίλειό του είναι απολύτως υπεύθυνοι για ό,τι συνέβη στον λαό μου σε αυτή τη χώρα. Ήρθαν εδώ με όπλα… Έχει κάνει τίποτα γι’ αυτό; Αν παραμείνετε σιωπηλοί, τότε είστε συνένοχοι», είπε.

Διαβάστε επίσης:

«Μπλόκο» στις ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά με εντολή Μητσοτάκη;

Ασθενείς και βιομήχανοι έξαλλοι με τον Άδωνη για τα φάρμακα

«Μάσκες» στο… κενό για το Μαξίμου – Άκαρπες οι «κοινοβουλευτικές ενημερώσεις» και τα «γαλάζια» τραπεζώματα σε βουλευτές

Περού: Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώην πρόεδρο Αλεχάνδρο Τολέδο για το σκάνδαλο Οντεμπρέχτ

Μέση Ανατολή: «Νεκρός ο επικεφαλής της μονάδας 4.400» – Διαχειριστής των οικονομικών της Χεζμπολάχ