Λινού: Πρέπει να υπάρξει ελευθερία στα νεότερα άτομα να επιλέξουν τα εμβόλια που θα κάνουν

Λινού: Πρέπει να υπάρξει ελευθερία στα νεότερα άτομα να επιλέξουν τα εμβόλια που θα κάνουν

Να υπάρξει ελευθερία ώστε να επιλέγουν οι νεότερες ηλικίες ποιο εμβόλιο θέλουν να κάνουν, ζήτησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Όπως επισήμανε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 με την πρώτη δόση έχουμε μια σοβαρή ανοσολογική αντίδραση, αποκτούμε δηλαδή 50% ανοσία μετά από περίπου δυο βδομάδες και μετά τη δεύτερη δόση μέσα σε δέκα ημέρες έχουμε πλήρη ανοσοποίηση.

«Πάντα υπάρχει και το μικρό ποσοστό, 5% των ανθρώπων που δεν θα αποκτήσουν ανοσία. Αν το 5% είναι στο γενικό πληθυσμό δεν υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε στο ΘΕΜΑ 104,6. «Θέλουμε τρεις μήνες με επάρκεια εμβολίων», τόνισε.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στο Μάιο και τον Ιούνιο θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί και πως θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα όσο το δυνατόν καλύτερα. «Θα καταφέρουμε, εφόσον τηρούμε μέτρα, να αποφύγουμε καινούργια έξαρση και θα οδηγηθούμε σιγά σιγά σε μείωση. Σε αυτό συνεισφέρει η συνέχιση των εμβολιασμών», είπε η ίδια.

Η κυρία Λινού ανέφερε επίσης πως εάν αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους και στους ανοιχτούς χρησιμοποιούμε μάσκες και αποστάσεις δεν θα έχουμε πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι στους χώρους που αναγκαστικά συνωστιζόμαστε όπως οι χώροι εργασίας και τα ΜΜΜ. «Στην εστίαση είμαστε έξω και βοηθά και ο αέρας και ηλιοφάνεια αυτές τις ήμερες», συμπλήρωσε.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter