Λίγο πριν την απόφαση ο Χαρακόπουλος βαφτίζει τη Χρυσή Αυγή «ακροδεξιό κίνημα»

Μία εβδομάδα πριν την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, αποκαλεί «ακροδεξιό κίνημα» και όχι εγκληματική οργάνωση τους ναζί δολοφόνους, αναπαράγοντας τη θεωρία των δύο άκρων αλλά και το σχήμα που διατύπωσε στο παρελθόν ο πρωθυπουργός.

Κατά την τοποθέτησή του στην τηλεδιάσκεψη της 7ης Συνάντησης της Μικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της EUROPOL με θέμα: «Αγώνας εναντίον του ακροδεξιού εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας», ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής προτίμησε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας να χαρακτηρίσει «ακροδεξιό κίνημα» τη Χρυσή Αυγή, ενώ δεν παρέλειψε την αναπαραγωγή της θεωρίας των δύο άκρων.

«Δυστυχώς, στην Ελλάδα, ευδοκιμεί εδώ και δεκαετίες, ο ακροαριστερός εξτρεμισμός, που βαρύνεται με δεκάδες δολοφονίες, με πιο γνωστή την οργάνωση 17 Νοέμβρη, τα μέλη της οποίας βρίσκονται σήμερα στη φυλακή» είπε, προκαλώντας το ερώτημα πώς γίνεται να «ευδοκιμεί» ο ακροαριστερός εξτρεμισμός την ώρα που τα μέλη της 17Ν βρίσκονται στη φυλακή από το 2002.

Πέρα από τη διαφορά της οξύτητας του λόγου του για τον «ακροαριστερό εξτρεμισμό» σε σχέση με το «ακροδεξιό κίνημα» της Χρυσής Αυγής που μοιάζει με κλείσιμο του ματιού στο ακραίο ακροατήριο, εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του στην «κεντροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ» επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά. «Η κεντροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά αντέδρασε με αποφασιστικότητα και τα στελέχη της οργάνωσης αυτής οδηγήθηκαν σε δίκη, η απόφαση της οποίας αναμένεται στις 7 Οκτωβρίου» είπε, παραβλέποντας το γεγονός ότι ο γραμματέας της ίδιας κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος, καταγράφηκε να συνομιλεί με μεγάλη οικειότητα με ηγετικά στελέχη του ναζιστικού μορφώματος.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη ήταν και η «γραμμή» του Κυρ. Μητσοτάκη σε συνέντευξη που είχε δώσει το 2017 στο Politico. «Είναι σαν να μην υπάρχει» είχε δηλώσει για τη Χρυσή Αυγή ο σημερινός πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Η βία προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα τελευταία χρόνια».