Λίγο φωτιά, λίγο ακρίβεια και τον Κυριάκο μου

Λίγο φωτιά, λίγο ακρίβεια και τον Κυριάκο μου

Καλά μπήκε ο Ιούλιος. Με εξαήμερη εργασία, με φωτιές, με αύξηση στον σερβιριζόμενο καφέ και την ακροδεξιά να επελαύνει, μετά τις εκλογές της Κυριακής, στη Γαλλία.

Για την ακρίβεια δεν λέω τίποτα. Έχουμε συνηθίσει πλέον.

Τα ίδια και στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε συνηθίσει πλέον να τρώγονται μεταξύ τους.

*** Ο μόνος που δεν καταλαβαίνει τίποτα και είναι στην κοσμάρα του είναι ο Κυριάκος. Τι έκανε; Πήγε από τις Βρυξέλλες απευθείας στο Πάπιγκο για τριημεράκι δυνατό. Τι φωτιές τώρα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Τριημέρακι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο πήγαινε έλα. Αμέ, πώς; Θα πλήρωνε βενζίνα από την τσέπη του. Δέκα ελιές έχει όλες και όλες και ζήτησε αποζημίωση, δεν θα χρησιμοποιούσε το πρωθυπουργικό ακόμα και για τσιγάρα;
Πόσα τριήμερα να έχει κάνει, άραγε, από το 2019 μέχρι σήμερα;

*** Στο ΠΑΣΟΚ μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχαν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους για την ηγεσία του κόμματος πέντε. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γερουλάνος, η Μιλένα Αποστολάκη και ο Μιχάλης Κατρίνης. Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα κάνει ο Παύλος Χρηστίδης, η Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ ακούστηκε και το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου. Ναι, της γνωστής.

*** Το Μαξίμου ξεκίνησε τις επιθέσεις στον δήμαρχο Αθηναίων. Μάλλον φοβάται. Για ποιον άλλο λόγο να ασχοληθεί με μια εσωκομματική διαδικασία; Έδωσε το έναυσμα ο Μαρινάκης και ακολούθησαν Βορίδης και διάφοροι τριτοδεύτεροι βουλευτές. Απλά δεν έχουν καταλάβει ότι έτσι τον ψηλώνουν. Μέχρι και ο εξαφανισμένος Μπακογιάννης εμφανίστηκε για να ζητήσει από τον Δούκα να παραχωρήσει τις αρμοδιότητές του για να ασχοληθεί με το ΠΑΣΟΚ. Άσε μας ρε Μπακογιάννη που σε θυμόμαστε μόνο από τον Μεγάλο Περίπατο και κλαίμε ακόμα.
Τα λεφτά μας…

*** Τώρα που θυμήθηκα τον Βορίδη, ως «ιστορική» χαρακτήρισε τη σχέση του με το κόμμα Λεπέν ο υπουργός Επικρατείας. Θυμήθηκε την κουμπαριά του με τον Καρλ Λανγκ, το νούμερο 2 του τότε National Front, μετά τον Ζαν Μαρί Λεπέν, τον οποίο μάλιστα είχε φέρει και στην Ελλάδα. Για την εποχή που διατέλεσε Γραμματέας της ΕΠΕΝ (αντικαθιστώντας τον Νίκο Μιχαλολιάκο) και τα πεσίματα με τα τσεκούρια, δεν είπε κάτι. Δεν ρωτήθηκε κιόλας.
Αλλά ίσως αποτελούν κι αυτά «ιστορικές» στιγμές.

*** Αυτό πάντως που αρκετοί δεξιοί εκφράζουν την αγωνία τους για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία με ξεπερνά. Η ακροδεξιά κυβερνάει στην Ελλάδα, η Γαλλία τους μάρανε;

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter