Στην Μεγάλη Βρετανία ο Guardian κυκλοφορεί με κεντρικό τίτλο: «Οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Χεζμπολάχ «δεν είναι το τέλος αυτής της ιστορίας», λέει ο Νετανιάχου», ενώ ο Independent αναφέρει: «Το Ισραήλ λέει στην Χεζμπολάχ «δεν τελειώνει εδώ» καθώς η σύγκρουση εντείνεται».
Στην Ισπανία η La Vanguardia γράφει: «Η νέα σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ πυροδοτεί τον κίνδυνο κλιμάκωσης», από την πλευρά της η El Pais έχει τίτλο: «Οι διασταυρούμενες επιθέσεις Ισραήλ και Χεζμπολάχ ξαναβάζουν φωτιάς την σύγκρουση». Σύμφωνα με την El Pais, εκατό ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τον Λίβανο και η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περισσότερες από 300 ρουκέτες. Αυτή είναι η πιο έντονη ανταλλαγή πυρών εδώ και δύο δεκαετίες και ο Νετανιάχου απείλησε την οργάνωση και το Ιράν ότι αυτή η μάχη «δεν ήταν το τέλος αυτής της ιστορίας».
Στις ΗΠΑ, η USA Today έχει χτύπημα στο πρωτοσέλιδο με τίτλο: «Τα κολέγια προετοιμάζονται και για άλλες διαδηλώσεις κατά του πολέμου», ενώ η Washington Post κυκλοφορεί με δεύτερο θέμα για την ισραηλινή επιδρομή με τίτλο: «Τα αεροπορικά πλήγματα ανεβάζουν την ένταση στην Μέση Ανατολή».
Στην Γερμανία, διαβάζουμε στην Die Welt: «Ο ύποπτος Σύριος θα πρέπει να απελαθεί». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η επίθεση με μαχαίρι στο Ζόλινγκεν που άφησε πίσω της τρεις νεκρούς έχει πυροδοτήσει συζήτηση για την μετανάστευση.
Στην Γαλλία η Le Figaro γράφει: «Ματινινόν (σ.σ. η πρωθυπουργική κατοικία): υπό την πίεση του Μελανσόν, ο Μακρόν καθυστερεί». Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα εξηγεί πως η τακτική κίνηση της Ανυπότακτης Γαλλίας να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συμμετέχει αλλά να στηρίζει μια κυβέρνηση του Νέου Λαϊκού Μετώπου, ανάγκασε τον Μακρόν να δώσει παράταση στις διαπραγματεύσεις. Η Liberation από την πλευρά της αναρωτιέται στον κεντρικό τίτλο της: «Ένας πρωθυπουργός από την Αριστερά; Πίεση και άρνηση». Όπως τονίζει στο ρεπορτάζ της, οι μακρονικοί βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο μετά την πρόταση της Ανυπότακτης Γαλλίας να στηρίξει αλλά να μην συμμετέχει σε μια κυβέρνηση της Καστέτς.