Liberation: «Ο Μαδούρο και οι φίλοι του είναι μόνοι»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Κρίση στο ακροδεξιό RN μετά το σοκ των βουλευτικών εκλογών». Κοιτώντας τις προεδρικές εκλογές του 2027, η Μαρίν Λεπέν και η ομάδα της προετοιμάζονται ακόμη και για περίπτωση νέας διάλυσης μέχρι τότε. Στη Liberation διαβάζουμε: «Ο Μαδούρο και οι φίλοι του είναι μόνοι». Ενώ ο πρόεδρος της Βενεζουέλας συνεχίζει να διεκδικεί την εκλογική νίκη, η αντιπολίτευση φωνάζει για απάτη.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Η οικονομία της Γερμανίας συρρικνώνεται ξανά». Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) μειώθηκε κατά 0,1%. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πριν από 3.000 χρόνια». Έτσι τελειοποίησαν οι Έλληνες τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι σκότωσε διοικητή της Χεζμπολάχ σε προάστιο της Βηρυτού». Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι σκότωσε τον Φουάντ Σουκρ σε αντίποινα για την επίθεση της Χεζμπολάχ στα Υψίπεδα του Γκολάν. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: « Η κυβέρνηση Μαδούρο κινείται για να φιμώσει την αντιπολίτευση μετά τις αμφισβητούμενες εκλογές ». Το καθεστώς του ισχυρού άνδρα της Βενεζουέλας υποσχέθηκε να συντρίψει το διογκούμενο κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στα εκλογικά αποτελέσματα.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «”Δεν μπορείς παρά να κλάψεις”: Εκατοντάδες άνθρωποι αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα του της επίθεσης στο Σάουθπορτ». Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Σάουθπορτ για να αποτίσουν φόρο τιμής στα τρία παιδιά που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση με μαχαίρι σε σχολή χορού.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Χτύπημα στην καρδιά της Χεζμπολάχ». Η επιδρομή του Ισραήλ στο προπύργιο της Χεζμπολάχ νότια της Βηρυτού σκότωσε τον στρατιωτικό σύμβουλο του Νασράλα.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Μήνυση Σάντσεθ κατά του δικαστή που ερευνά τη σύζυγό του για διαφθορά». Ο Σάντσεθ επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στη δίκη της συζύγου του.