Στη Γαλλία, η Le Figaro γράφει: «Μετανάστευση, τρομοκρατία… οι προκλήσεις της περιόδου μετά τον Άσαντ». Ενώ η συζήτηση είναι ανοιχτή για την επιστροφή των προσφύγων σε μια σταθεροποιημένη Συρία, οι Ευρωπαίοι φοβούνται χάος και ένα νέο μεταναστευτικό κύμα. Στη Liberation διαβάζουμε: «Μεταξύ ελπίδας και φόβου η Συρία». Μετάβαση υπό ισλαμιστική επιρροή, χημικό οπλοστάσιο, περιφερειακή αστάθεια. Μετά τη χαρά για την πτώση του καθεστώτος Άσαντ, ο πληθυσμός παραμένει επιφυλακτικός σχετικά με τις προκλήσεις που περιμένουν τη χώρα.
Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Δύο ημέρες μετά την πτώση του Άσαντ, το Ισραήλ επιτίθεται σε στόχους στη Συρία». Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία επιτίθεται σε στρατιωτικές βάσεις στη Συρία. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Καταρρέει η Συρία;». Μετά την πτώση του Άσαντ, διάφορες ομάδες συμφερόντων μάχονται για εξουσία και επιρροή.
Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις στη Συρία». Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είχε πραγματοποιήσει 350 επιδρομές στο συριακό έδαφος από την Κυριακή, καταστρέφοντας τοποθεσίες όπλων και το συριακό πολεμικό ναυτικό. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Μέσα στο παλάτι του Άσαντ: χάπια για το άγχος, λεηλατημένα γραφεία, αίθουσα πολέμου». Αντάρτες, μαχητές και άμαχοι μπήκαν στους χώρους του προεδρικού μεγάρου του Μπασάρ αλ Άσαντ, πατώντας πάνω σε τεμαχισμένες αφίσες του πρώην δικτάτορα που έχει καταφύγει στη Ρωσία.
Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Το Ισραήλ πλήττει στρατιωτικούς στόχους και καταλαμβάνει έδαφος στη Συρία». Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία.
Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «”Η Συρία είναι ανοιχτή στους πρόσφυγες”». «Η Συρία μου είναι ανοιχτή στους πρόσφυγες», λέει ο νέος πρωθυπουργός Μοχάμεντ αλ Μπασίρ.
Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Το Ισραήλ εξαπολύει μια άνευ προηγουμένου επίθεση για να αποδυναμώσει τη νέα Συρία». Ο Νετανιάχου εκμεταλλεύτηκε το κενό εξουσίας για να επιτεθεί στη Συρία μετά την πτώση του Άσαντ.