Λευτέρης Αυγενάκης: «Ομοβροντία» από την αντιπολίτευση – Όλα τα κόμματα ζητούν τη διαγραφή του

Λευτέρης Αυγενάκης: «Ομοβροντία» από την αντιπολίτευση – Όλα τα κόμματα ζητούν τη διαγραφή του

Την αποπομπή του Λευτέρη Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ και τη διαγραφή του ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο – ντοκουμέντο από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα υπήρχε ανάλογο περιστατικό και ο πρωθυπουργός δεν θα είχε ήδη αποπέμψει τον αντίστοιχο βουλευτή;», σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή το βίντεο – ντοκουμέντο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαγράψει τον πρώην υπουργό από την ΚΟ της ΝΔ. «Και βεβαίως να δεσμευτεί ότι δε θα τον προστατέψει μέσω της ψήφου των βουλευτών του, όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του».

«Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, τις καταδικάζουμε σε απόλυτο βαθμό. Δεν νομίζω ότι χωρεί αμφιβολία, βλέποντας και το σχετικό βίντεο, ότι υπήρχε μία βίαιη συμπεριφορά, δεν ξέρω αν είναι χειροδικία, του κ. Αυγενάκη. Όπως κι αν έχει, ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές οι οποίες υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά.

«Απολύτως καταδικαστέα» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την «ντροπιαστική και βίαιη συμπεριφορά» του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Η ‘συγγνώμη’ του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι στις αεροπορικές εταιρείες και στην επίγεια εξυπηρέτηση είναι εξαντλημένοι από την εντατικοποίηση, που δουλεύουν υπερωρίες ακόμη και στα ρεπό τους γιατί δεν φτάνει ο μισθός, που αυξάνουν τα εργατικά ατυχήματα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Λ. Αυγενάκης φτάνει στο σημείο να χειροδικεί σε βάρος εργαζόμενου που, όπως προβλεπόταν από τις διαδικασίες, είχε κλείσει την πύλη επιβίβασης», σημειώνει το ΚΚΕ.

«Η υπεράσπιση των αντεργατικών επιλογών και η περιφρόνηση απέναντι στους εργαζόμενους οδηγούν κάποιους ακόμη και σε τέτοιες άθλιες ενέργειες. Η αθλιότητα, μάλιστα, συνεχίζεται και μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, με την προσπάθεια του βουλευτή να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να βγάλει ”τρελούς” όσους ήταν μάρτυρες, αλλά και όλους όσοι είδαν το επίμαχο βίντεο.

Αφού ο κ. Αυγενάκης δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του αεροδρομίου, ας βρει τουλάχιστον την ”πύλη εξόδου” της Βουλής αν έχει στοιχειώδη ευθιξία. Σε διαφορετική περίπτωση να τον διαγράψει το κόμμα του. Αυτονόητα η βουλευτική ασυλία δεν αφορά τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Αυγενάκη και πρέπει αμέσως να αρθεί», τονίζει ο Περισσός.

Ελληνική Λύση

«Οι εικόνες φρίκης που δείχνουν μέχρι πρότινος κορυφαίο υπουργό και σήμερα βουλευτή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ξυλοκοπεί υπάλληλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό» σχολίασε η Ελληνική Λύση.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε ένα ανελέητο, αδίστακτο και βαθιά διεφθαρμένο καθεστώς. Η εκτός από την άμεση αποπομπή του δράστη, ο οποίος πρέπει να λογοδοτήσει άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη, θεωρούμε αυτονόητη και την παραίτηση του υπουργού προστασίας του πολίτη, ο οποίος συγκάλυψε διά της σιωπής αυτό το κυβερνητικό ανοσιούργημα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για να λυτρωθούν οι Έλληνες».

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο «αψύς» Αυγενάκης με το βαρύ χέρι συνομιλούσε με ποινικούς που ζητούσαν να… «γαμ*** τον Βαξεβάνη»

Έπρεπε να συλληφθεί ο Αυγενάκης για τη χειροδικία στο αεροδρόμιο; Η παλιά διάταξη Δένδια που του… «δένει τα χέρια»

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο Λευτέρης Αυγενάκης επιτέθηκε σε υπάλληλο του αεροδρομίου

«Βαρύ» το κλίμα για Αυγενάκη – Τρέχει να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και στην ΚΟ της ΝΔ

Κασσελάκης για Αυγενάκη: Καμία ανοχή – Ο Μητσοτάκης οφείλει να διαγράψει τον τραμπούκο βουλευτή από την ΚΟ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter