Λευτέρης Αυγενάκης: Η επίθεση στον υπάλληλο και οι δικαιολογίες που δεν πείθουν – Διεγράφη αλλά κρατάει την έδρα

Λευτέρης Αυγενάκης: Η επίθεση στον υπάλληλο και οι δικαιολογίες που δεν πείθουν – Διεγράφη αλλά κρατάει την έδρα

Εκτός της ΚΟ της ΝΔ και του κόμματος τίθεται ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά από απόφαση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, τη στιγμή που έχει προκληθεί σάλος από το βίντεο-ντοκουμέντο που εμφανίζει τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να χειροδικεί σε βάρος υπαλλήλου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Όπως αναφέρουν κύκλοι από το Μαξίμου «ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση».

Δείτε επίσης: Λευτέρης Αυγενάκης: Δεν παραδίδει την έδρα του – Η πρώτη αντίδραση μετά τη διαγραφή

Αποκλεισμός και από συνεδριάσεις της Βουλής

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ανακοίνωσε και τον αποκλεισμό του Λευτέρη Αυγενάκη από συνεδριάσεις της Βουλής, μετά τη διαγραφή του γαλάζιου βουλευτή από τη γαλάζια ΚΟ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Βουλής είπε από το βήμα της Βουλής ότι «εφαρμόζοντας τις αρχές που πηγάζουν από τον Κανονισμό το άρθρο 77 είμαι αναγκασμένος να επιβάλω μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμό από συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου».

Δεν παραδίδει την έδρα ο Αυγενάκης

Μετά την διαγραφή του από τη ΚΟ της ΝΔ ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε σε ανάρτησή του ότι «η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη», προσθέτοντας ότι «ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

Εξηγήσεις σε Τασούλα και Καλαφάτη

Πριν τη διαγραφή ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο γραμματέα της γαλάζιας ΚΟ Σταύρο Καλαφάτη, ενώ νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, για την αντιθεσμική συμπεριφορά του γαλάζιου βουλευτή. Οι εξηγήσεις κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις του πρώην υπουργού πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι «ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση».

Σημειώνεται, ότι λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αναφέρει ότι «συμπεριφορές του τύπου “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” δεν γίνονται ανεκτές και κρίνονται ακαριαία».

Αυγενάκης: Ήταν η «κακιά στιγμή»

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν και οι δικαιολογίες του πρώην υπουργού, ο οποίος σε δημόσιες παρεμβάσεις του, τις προηγούμενες ώρες, μιλούσε για μία «κακιά στιγμή» και «ζητούσε συγγνώμες».

Η δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη

Συγκεκριμένα, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε σε ανάρτηση του ότι «λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο. Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβασης.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλέφωνο από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος».

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Την ίδια στιγμή τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ασκήσει δριμύτατη κριτική και στην κυβέρνησης, ζητώντας εδώ και αρκετές ώρες την αποπομπή του Λευτέρη Αυγενάκη.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα από ανάρτησή του στο X αναφέρει ότι «η ασυλία της αλαζονείας θα τελειώσει» προσθέτοντας ότι «τώρα οφείλει ο Κ. Μητσοτάκης να διαγράψει τον τραμπούκο Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική του ομάδα. Και βεβαίως να δεσμευτεί ότι δε θα τον προστατέψει μέσω της ψήφου των βουλευτών του, όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του».

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «η ντροπιαστική και βίαιη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, σε βάρος υπαλλήλου στο διεθνές αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” είναι απολύτως καταδικαστέα» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτει «η συγγνώμη του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής».

Διαβάστε επίσης:

Διαγράφεται ο Λευτέρης Αυγενάκης από τη ΝΔ μετά τον σάλο

Λευτέρης Αυγενάκης: Το άγνωστο περιστατικό σε βάρος γυναίκας που διαφώνησε μαζί του – Τι είχε συμβεί

Έπρεπε να συλληφθεί ο Αυγενάκης για τη χειροδικία στο αεροδρόμιο; Η παλιά διάταξη Δένδια που του… «δένει τα χέρια»

Λευτέρης Αυγενάκης: «Ομοβροντία» από την αντιπολίτευση – Όλα τα κόμματα ζητούν τη διαγραφή του

Όταν ο «αψύς» Αυγενάκης με το βαρύ χέρι συνομιλούσε με ποινικούς που ζητούσαν να… «γαμ*** τον Βαξεβάνη»

Πρόεδρος ΟΣΕΥΠΕ: Υπάρχουν και άλλα βίντεο με τον Αυγενάκη – Να ανοίξουν όλες οι κάμερες (Video)

«Βράζει» το Twitter με Αυγενάκη: «Δικαιολογίες μαθητή που ξέχασε το τετράδιο»

Κασσελάκης για Αυγενάκη: Καμία ανοχή – Ο Μητσοτάκης οφείλει να διαγράψει τον τραμπούκο βουλευτή από την ΚΟ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter