Λευτέρης Αυγενάκης: Έφυγε από υπουργός, άφησε στο ΔΣ του ΕΛΓΑ τη μετακλητή του (Έγγραφα)

Λευτέρης Αυγενάκης: Έφυγε από υπουργός, άφησε στο ΔΣ του ΕΛΓΑ τη μετακλητή του (Έγγραφα)

Τι και αν ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν είναι υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από τα μέσα Ιουνίου; Στο ΔΣ του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) ε παραμένει μετακλητή του σύμβουλος την οποία είχε τοποθετήσει με απόφαση του ο ίδιος στον ΕΛΓΑ, όταν ήταν υπουργός τον περασμένο Μάρτιο. Είναι ερώτημα πως παραμένει σε ΔΣ κρατικού οργανισμού ως εκπρόσωπος υπουργείου, μια μετακλητή υπάλληλος που δεν απασχολείται πλέον στο γραφείο του υπουργού, ενώ ερωτήματα εγείρονται και για την τοποθέτηση της τον περασμένο Μάρτιο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την κα Αργυρώ Αργύρη η οποία είχε τοποθετηθεί ως μετακλητή συνεργάτης στο γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη στις 24 Ιουλίου του 2023, λίγες μέρες αφότου τοποθετήθηκε ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Μάλιστα όπως προκύπτει από το σχετικό ΦΕΚ η κα Αργύρη είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, ενώ σε δημοσιεύματα του αγροτικού Τύπου η κα Αργύρη αναφέρεται ως «νομική σύμβουλος» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στα τέλη Μαρτίου, η κα Αργύρη τοποθετήθηκε με απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη στο ΔΣ του ΕΛΓΑ, ως «εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ». Ο ΕΛΓΑ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου το οποίο «υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Η κύρια δραστηριότητα του ΕΛΓΑ «είναι η ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, η διενέργεια ερευνών σχετικών με τους φυσικούς κινδύνους στη γεωργία, καθώς και η οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων ενεργητικής προστασίας των καλλιεργειών». Δηλαδή ο Οργανισμός διαχειρίζεται πολύ σοβαρά ζητήματα που άπτονται της αγροτικής δραστηριότητας και αφορούν χιλιάδες ανθρώπους. Όπως για παράδειγμα οι αποζημιώσεις, το πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας κτλ.

Η τοποθέτηση της νομικής συμβούλου του κ. Αυγενάκη προκάλεσε πολλά ερωτήματα στο υπουργείο. H νομοθεσία που αφορά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ ορίζει ρητά πως ως «εκπρόσωπος του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης» τοποθετείται πρόσωπο που έχει «γνώσεις και εμπειρία σε θέματα γεωργικής παραγωγής». Το ερώτημα λοιπόν που ετέθη από την πρώτη στιγμή είναι κατά πόσο πράγματι η νομική σύμβουλος και μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του Αυγενάκη διέθετε αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά που ορίζει η νομοθεσία. Εκτός και αν πράγματι διαθέτει ανάλογη επαγγελματική εμπειρία κατά το παρελθόν.

Παραμένει στο ΔΣ του ΕΛΓΑ

Στα μέσα Ιουνίου ο Λευτέρης Αυγενάκης, απομακρύνθηκε με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τον ανασχηματισμό που έγινε. Στις 14 Ιουνίου, όπως προκύπτει από σχετικό ΦΕΚ, «έληξε αυτοδίκαια η υπηρεσία μετακλητών και αποσπασμένων υπαλλήλων» στο γραφείο του Αυγενάκη, όπως προκύπτει από το σχετικό ΦΕΚ. Μεταξύ αυτών ήταν και η κα Αργυρώ Αργύρη.

Ωστόσο, μέχρι και σήμερα η πρώην μετακλητή συνεργάτης του κ. Αυγενάκη εξακολουθεί να παραμένει στο ΔΣ του ΕΛΓΑ, παρά το γεγονός πως η ίδια δεν εργάζεται πλέον στο γραφείο του υπουργού, ενώ ούτε ο κ. Αυγενάκης είναι υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Euro 2024: Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας – Γερμανίας για τον πανηγυρισμό του Ντεμιράλ – Τι συνέβη (Video)

Επιχείρηση συγκάλυψης και για τα νταηλίκια Αυγενάκη; «Η Αστυνομία δεν κατέγραψε τη βιαιοπραγία στο βιβλίο συμβάντων» (Video)

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Πληροφορίες για πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα – Διαψεύδεται επίσημα

Ρεζίλι και στο Politico o Αυγενάκης: Έλληνας βουλευτής διαγράφηκε από το κυβερνών κόμμα μετά από επίθεση σε υπάλληλο αεροδρομίου

Ο Κασσελάκης συνάντησε on camera τους εργαζόμενους της Αυγής: «Mea culpa που δε σας συνάντησα – Δεν θα απολυθεί κανείς» (Video)

Ο Κύρτσος εκθέτει Μελόνι και φον ντερ Λάιεν: Επιθετικός εθνικισμός για μετανάστες και κοσμοπολίτικα συμφέροντα

«Ο Αυγενάκης ήταν εκτός εαυτού – Με εξύβρισε και με απείλησε» – Τι είπε ο υπάλληλος για την επίθεση στο αεροδρόμιο (Video)

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Πάνω από 35 τραύματα στο κεφάλι και το σώμα του θύματος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter