Λευτέρης Αυγενάκης: Αποκλεισμός από τις συνεδριάσεις στη Βουλή – Τι ανακοίνωσε ο Τασούλας

Λευτέρης Αυγενάκης: Αποκλεισμός από τις συνεδριάσεις στη Βουλή – Τι ανακοίνωσε ο Τασούλας

Αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου για τον Λευτέρη Αυγενάκη και μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

«Εφαρμόζοντας τις αρχές που πηγάζουν από τον Κανονισμό το άρθρο 77 είμαι αναγκασμένος να επιβάλω μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά και αποκλεισμό από συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου», ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Τασούλας, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Τον είδα μου έδωσε εξηγήσεις, ζήτησε συγγνώμη δημοσίως αλλά δεν μπορώ να δεχθώ αυτή τη συγγνώμη όταν έχει τη υποχρέωση να προασπίζει το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε», πρόσθεσε.

«Ξέρετε ότι από το 2016 η Βουλή έχει ενισχύσει έναν κώδικα δεοντολογίας. Περιέχει όλα εκείνα που είναι για τους βουλευτές αποτρεπτικά και άπτονται τις διαφάνειας κλπ. Υπάρχει μια γενική διατύπωση, η οποία στην γενικότητά της είναι σωστή αρκεί να εφαρμόζεται. Ανάμεσα στα άλλα που τα αποδοκιμάζει περιέχεται και η προτροπή ώστε οι βουλευτές να τηρούν την προάσπιση του κύρους του κοινοβουλίου. Αφορά τη συμπεριφορά μας εντός και εκτός της βουλής και δεν αντιλαμβάνονται τον ρόλο ως παιδονόμου αλλά η στοιχειώδης αυτού του κανόνα, του κύρους του κοινοβούλιο αρά της λαϊκής κυριαρχίας, και οφείλω να το υπερασπιστώ.

Είμαστε σήμερα και χθες μάρτυρες συμπεριφορών που όχι μόνο δεν προστατεύουν το κύρος αλλά το υπονομεύουν. Η συμπεριφορά του Λ. Αυγενάκη στο αεροδρόμιο ήταν απαράδεκτη. Τον είδα μου έδωσε εξηγήσεις, ζήτησε συγγνώμη δημοσίως αλλά δεν μπορώ να δεχθώ αυτή τη συγγνώμη όταν έχει τη υποχρέωση να προασπίζει το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τα… έργα και τις ημέρες του πρώην υπουργού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος βρίσκεται ουσιαστικά με το ένα πόδι εκτός του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Διαγράφεται ο Λευτέρης Αυγενάκης από τη ΝΔ μετά τον σάλο

Λευτέρης Αυγενάκης: Το άγνωστο περιστατικό σε βάρος γυναίκας που διαφώνησε μαζί του – Τι είχε συμβεί

Έπρεπε να συλληφθεί ο Αυγενάκης για τη χειροδικία στο αεροδρόμιο; Η παλιά διάταξη Δένδια που του… «δένει τα χέρια»

Λευτέρης Αυγενάκης: «Ομοβροντία» από την αντιπολίτευση – Όλα τα κόμματα ζητούν τη διαγραφή του

Όταν ο «αψύς» Αυγενάκης με το βαρύ χέρι συνομιλούσε με ποινικούς που ζητούσαν να… «γαμ*** τον Βαξεβάνη»

Πρόεδρος ΟΣΕΥΠΕ: Υπάρχουν και άλλα βίντεο με τον Αυγενάκη – Να ανοίξουν όλες οι κάμερες (Video)

«Βράζει» το Twitter με Αυγενάκη: «Δικαιολογίες μαθητή που ξέχασε το τετράδιο»

Κασσελάκης για Αυγενάκη: Καμία ανοχή – Ο Μητσοτάκης οφείλει να διαγράψει τον τραμπούκο βουλευτή από την ΚΟ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter