Λέσβος: Παραστρατιωτικοί πίσω από το «αδέσποτο» όπλο;

Λέσβος: Παραστρατιωτικοί πίσω από το «αδέσποτο» όπλο;

Σε παρτίδα 1000 περίπου τέτοιων όπλων που κατασκευάσθηκαν από το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων στο νομό Αχαΐας το 1995 ανήκει το στρατιωτικό όπλο G3A3 ειδικής ακριβείας που βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη 13 Ιανουαρίου συσκευασμένο μέσα σε σακούλες σκουπιδιών στη Χαραμίδα της Λέσβου.

Το όπλο παραδόθηκε στην Αστυνομία η οποία στη συνέχεια το παρέδωσε σε αρμόδια υπηρεσία του Στρατού.

Κι ενώ τα διχαστικά περί δήθεν «αποσκευής» μεταναστών που ήρθαν στη Μυτιλήνη ή όπλο του Τουρκικού Στρατού που κυκλοφόρησαν βόλευε τα γνωστά σενάρια παραπληροφόρησης που διοχετεύονται από συγκεκριμένους πολιτικούς ακραίους χώρους στη Μυτιλήνη, η αλήθεια που είδε το φώς όλες αυτές τις μέρες που η υπόθεση διερευνάται, είναι εντελώς διαφορετική. Θυμίζει δε έντονα τη γνωστή ξεχασμένη μεν πλην «αλησμόνητη» υπόθεση που παραστρατιωτικού ακροδεξιού τάγματος της «κόκκινης προβιάς».

Τι έδειξε η έρευνα

Ο σειριακός αριθμός του όπλου έδειξε ότι ανήκει σε παρτίδα τέτοιου τύπου όπλων που κατασκευάσθηκε από την Ελληνική Βιομηχανία όπλων στην Αχαΐα το 1995. Τότε το όπλο αυτό παραδόθηκε σε «σκοπευτικό όμιλο» της Μυτιλήνης μαζί με άλλο παλιό στρατιωτικό όπλο προκειμένου με άλλα όπλα που ο όμιλος αυτός είχε προμηθευτεί από την αγορά, να χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των μελών του.

Η έρευνα που συνεχίζεται οδήγησε σε γνωστό στη Μυτιλήνη υπάλληλο κομβικής υπηρεσίας ασφαλείας στο νησί ο οποίος ήταν και ο τελευταίος πρόεδρος του ομίλου πριν τη διάλυση του στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αυτός ισχυρίζεται ότι παρέδωσε στην Αστυνομία και στο Στρατό τον οπλισμό που ο Όμιλος κατείχε. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι τόσο ο Στρατός όσο και η Αστυνομία δεν φαίνεται προς το παρόν ότι έχουν παραλάβει επίσημα τουλάχιστον τα όπλα αυτά. Ο δε τελευταίος πρόεδρος του σκοπευτικού ομίλου, με ενεργό σχέση σήμερα με κύκλους ακραίων στη Μυτιλήνη, δηλώνει ότι δεν θυμάται ούτε καν… που τα παρέδωσε!

Η διερεύνηση για την περίεργη σε κάθε περίσταση αυτή υπόθεση για το στρατιωτικό όπλο που εγκαταλείφτηκε (ή μήπως κρύφτηκε;) στη Χαραμίδα, συνεχίζεται. Και το αποτέλεσμα της αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πηγή: Στο Νησί

Ετικέτες

Documento Newsletter