Λε Πεν μετά την ήττα: Η νίκη μας απλώς καθυστέρησε

«Η νίκη μας απλώς καθυστερεί», ανέφερε η ακροδεξιά ηγέτιδα, Μαρίν Λε Πεν στην πρώτη της δήλωση μετά από την δημοσιοποίηση των Exit Poll του β’ γύρου των εκλογών της Γαλλίας.

«Πριν από δύο χρόνια, ήμασταν επτά βουλευτές. Σημειώνω την πρόοδο μπροστά σε έναν συνασπισμό όλων των κινημάτων», ανέφερε η Μαρίν Λεπέν στο δίκτυο TF1.

«Απόψε, το Εθνικό Μέτωπο είναι το κορυφαίο κόμμα στη Γαλλία όσον αφορά τον αριθμό των βουλευτών. Βλέπω τους σπόρους της αυριανής νίκης. Η παλίρροια ανεβαίνει, δεν έχει ανέβει αρκετά ψηλά αυτή τη φορά, αλλά η νίκη απλώς καθυστέρησε» σημείωσε η Λεπέν.

Η Λεπέν, η οποία έχει θέσει τρεις φορές ανεπιτυχώς υποψηφιότητα για την προεδρία, δήλωσε επίσης ότι «η κατάσταση του προέδρου Μακρόν δεν είναι βιώσιμη».

Η κεντρώα παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν Μαζί μάχεται με τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν για την δεύτερη θέση, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις.

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο εξασφαλίζει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 172 – 215 έδρες, το «Μαζί» του Μακρόν έρχεται δεύτερο με 150-180 έδρες και ο Εθνικός Συναγερμός στην τρίτη θέση με 115 έως 155 έδρες.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Καταψηφίστηκαν από την Κεντρική Επιτροπή οι προτάσεις για τα δημοψηφίσματα – Αυτή είναι η νέα Οικονομική Επιτροπή

Προειδοποίηση Κασσελάκη σε όσους «αντιφάσκουν» με τις αποφάσεις του κόμματος δημόσια: «Δεν είναι απειλή, είναι απλή λογική»

Η μαφία της Μυκόνου, δύο δολοφονίες και το χαμένο ηχητικό – Την Κυριακή στο Documento

Οργή στην αγορά για τον εμπαιγμό με τα τεκμήρια – Η κυβέρνηση φορτώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες με φόρους χιλιάδων ευρώ

Άνοιξε τις πύλες του το 43ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης