Le Figaro: «Ο ουκρανικός στρατός υποχωρεί, ο Ζελένσκι υπό πίεση»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Ο ουκρανικός στρατός υποχωρεί, ο Ζελένσκι υπό πίεση». Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ελπίζουν να εξαντλήσουν τον ρωσικό στρατό, αλλά είναι αντιμέτωπες με έλλειψη ανδρών και πυρομαχικών. Στη Liberation διαβάζουμε: «Δυτική Όχθη: Οι ταξιαρχίες των ερειπίων». Στο Τουλκαρέμ και στη Τζενίν, ομάδες νέων ανθρώπων που είναι έτοιμοι να πολεμήσουν με τον ισραηλινό στρατό προσελκύουν νεοσύλλεκτους, καθώς οι IDF πολλαπλασιάζουν τις επιχειρήσεις τους στην περιοχή.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ο τυφώνας «Μίλτον» καταστρέφει τη Φλόριντα». Ο τυφώνας «Μίλτον» επέστρεψε στη θάλασσα μετά το καταστροφικό πέρασμά του από τη Φλόριντα των ΗΠΑ. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Ο Σολτς υπόσχεται στο Ισραήλ περισσότερα όπλα. “Έχουμε παραδώσει όπλα και θα παραδώσουμε και άλλα”». Σε αντίθεση με τον Εμμανουέλ Μακρόν, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα συνεχίσει να υποστηρίζει στρατιωτικά το Ισραήλ.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Χτυπημένοι από τον τυφώνα, οι κάτοικοι της Φλόριντας μετρούν τις πληγές τους». Ο Milton είναι πιθανώς ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε την περιοχή του Κόλπου της Τάμπα εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Η Φλόριντα μετά το χτύπημα του Μίλτον». Οι επιπτώσεις του Μίλτον έγιναν αισθητές από τη Νοτιοανατολική Φλόριντα, όπου πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μέχρι τη Νοτιοδυτική Ακτή όπου ο τυφώνας βγήκε στην ξηρά, μέσα από την περιοχή του κόλπου Τάμπα και πίσω στην ακτή του Ατλαντικού.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο ΟΗΕ λέει ότι το Ισραήλ πυροβόλησε σκόπιμα εναντίον των κυανόκρανών του». Οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ στον Λίβανο υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ πυροβόλησε σκόπιμα τις βάσεις τους.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Συνάντηση στη Ρώμη για “υποστήριξη στο Κίεβο”». Η Ιταλία επιβεβαιώνει την «πλήρη υποστήριξή της» στο Κίεβο.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η Τουρκία παραβιάζει τα δικαιώματα των μεταναστών για τα οποία πληρώνει η ΕΕ». Περίπου 15.000 με 25.000 αλλοδαποί τοποθετούνται σε κέντρα κράτησης κάθε μήνα.