Le Figaro: «Η μάχη του χρέους στην Ουκρανία, το οικονομικό μέτωπο του πολέμου»

Le Figaro: «Η μάχη του χρέους στην Ουκρανία, το οικονομικό μέτωπο του πολέμου»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η μάχη του χρέους στην Ουκρανία, το οικονομικό μέτωπο του πολέμου». Μια αντιπαράθεση μεταξύ του Κιέβου και των ιδιωτών πιστωτών του βρίσκεται σε εξέλιξη. Ενώ συνεχίζονται αδιάκοπα οι στρατιωτικές μάχες, μια άλλη μάχη, η οικονομική, λαμβάνει χώρα στο παρασκήνιο. Στη Liberation διαβάζουμε: «Η γαλλική δικαιοσύνη στο κυνήγι του Άσαντ». Δικαστική απόφαση διατηρεί σε ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον Μπασάρ Αλ Άσαντ. Το Εφετείο του Παρισιού έκρινε ότι η σοβαρότητα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν δικαιολογεί το ένταλμα που εκδόθηκε κατά του προέδρου της Συρίας.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ένας δράστης και πολλά ερωτήματα». Ο βασικός ύποπτος της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 20χρονου Φίλιππου Τσάνη είναι ένας Σύρος που ήρθε στη Γερμανία το 2018, γνωστός στις Αρχές για αδικήματα. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Σύνορα με τη Ρωσία». Η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής απαιτούν μεγαλύτερη προστασία από την ΕΕ σχετικά με τη ρωσική απειλή.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «O Μπάιντεν δυσκολεύτηκε στο πρώτο ντιμπέιτ ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ». Ο Μπάιντεν φάνηκε να χάνει τη σκέψη του σε πολλές στιγμές. Ο Τραμπ είπε ψέματα και χρησιμοποίησε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: « Ο Μπάιντεν και Τραμπ συγκρούστηκαν για οικονομία, σύνορα και αμβλώσεις στο πρώτο τους ντιμπέιτ από το 2020». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λογομάχησαν για την οικονομία, τις εξωτερικές υποθέσεις και τη μετανάστευση.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «”Οι διευθυντές που φιμώνουν τους καταγγέλοντες δεν θα εργαστούν ποτέ ξανά στο NHS”, λένε οι Εργατικοί». Οι διευθυντές του NHS που φιμώνουν τους καταγγέλλοντες θα απαγορευτεί να εργάζονται στην υπηρεσία, δήλωσε ο σκιώδης υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν για τα κορυφαία αξιώματα στην ΕΕ χωρίς τη Μελόνι». Με δεδομένη την απουσία της από τις διαπραγματεύσεις, η Τζόρτζια Μελόνι έκανε λόγο για συμφωνίες πίσω από την πόρτα.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Οι 27 δίνουν το “πράσινο φως” για τη συμφωνία αναφορικά με τα κορυφαία αξιωμάτα στην ΕΕ χωρίς τη στήριξη της Μελόνι». Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι επέκρινε τη συμφωνία  για την κατανομή των κορυφαίων θέσεων στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, λέγοντας ότι αγνοεί τις επιθυμίες που εξέφρασαν οι ψηφοφόροι.

Διαβάστε επίσης:

Απογοήτευση από τον Μπάιντεν: Η διεθνής κοινότητα προετοιμάζεται για έναν Τραμπ 2

Σε ακραία λιτότητα η Αργεντινή: Εγκρίθηκαν οι ακροδεξιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις του Μιλέι

Politico: Ψυχρολουσία στους Δημοκρατικούς με τον Μπάιντεν στο ντιμπέιτ – «Πρέπει να αποσυρθεί»

Μπάιντεν vs Τραμπ: Ντιμπέιτ σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα – «Φαρμακερές» ατάκες και αλληλοκατηγορίες άνευ… χειραψίας (Video)

«Πράσινο φως» στις Βρυξέλλες: Ποια είναι η τριάδα στην κορυφή της ΕΕ – «Καρφιά» από τη Μελόνι

ΗΠΑ-Οκλαχόμα: Αντιδράσεις όταν οι Ρεπουμπλικάνοι ζήτησαν να διδάσκεται η Βίβλος στα δημόσια σχολεία

Ινδία – Νέο Δελχί: Ένας νεκρός από κατάρρευση οροφής στο διεθνές αεροδρόμιο (Photos – Videos)

Μεγάλος σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο Περού – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter