Le Figaro: «Η Γαλλία περιμένει ακόμη τον διάδοχο του Μισέλ Μπαρνιέ»

Le Figaro: «Η Γαλλία περιμένει ακόμη τον διάδοχο του Μισέλ Μπαρνιέ»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Η Γαλλία περιμένει ακόμη τον διάδοχο του Μισέλ Μπαρνιέ». Στο τελευταίο του Υπουργικό Συμβούλιο στο παλάτι των Ηλυσίων, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την απερχόμενη ομάδα και εξέφρασε τις ανησυχίες του για το ότι πρέπει να διοριστεί άμεσα νέος πρωθυπουργός. Στη Liberation διαβάζουμε: «Στην Ευρώπη, το δικαίωμα των προσφύγων καταβροχθίζεται από τον λαϊκισμό». Με εμμονή στη μεταναστευτική πολιτική, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ελπίζουν ότι η αλλαγή καθεστώτος στη Δαμασκό θα επιτρέψει την επιστροφή περισσότερων από ενός εκατομμυρίου προσφύγων πίσω στη Συρία.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Στη διαβόητη φυλακή Saidnaya στη Δαμασκό, ο δικτάτορας Άσαντ βασάνιζε και δολοφονούσε συστηματικά πολιτικούς αντιπάλους». Μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ, τρομερές εικόνες από τις υπόγειες διαδρομές κάνουν τον γύρο του κόσμου. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Οι μυστικοί θάλαμοι βασανιστηρίων του Άσαντ». Οι Σύροι έζησαν τον τρόμο για δεκαετίες από όσα συνέβαιναν πίσω από τους τσιμεντένιους τοίχους του συγκροτήματος ασφαλείας της Δαμασκού.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Οι Σύροι αντάρτες αντιμετωπίζουν τώρα το δύσκολο κομμάτι: τη διακυβέρνηση». Η μεγαλύτερη πρόκληση των ανταρτών τώρα είναι να μάθουν πώς να κυβερνούν. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Οι Σύροι επιστρέφουν στα σπίτια τους». Σύροι πρόσφυγες βρέθηκαν στα τουρκικά σύνορα για να επιστρέψουν στα σπίτια τους αφού οι αντάρτες ανέτρεψαν τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, μιλώντας για τις προσδοκίες τους για μια καλύτερη ζωή μετά από μια δύσκολη δεκαετία στην Τουρκία.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο ηγέτης των Σύρων ανταρτών υπόσχεται να κλείσει τις διαβόητες φυλακές του Άσαντ και να κυνηγήσει όσους εμπλέκονται σε δολοφονίες ή βασανιστήρια κρατουμένων». Σχεδόν 60.000 άνθρωποι βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν στις φυλακές του Άσαντ.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Στο σπίτι του Άσαντ». Το παλάτι ονομαζόταν «του Λαού», αλλά κανείς δεν μπορούσε να μπει σε αυτό.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «”Οι ξένες κυβερνήσεις δεν πρέπει να ανησυχούν”». Ο αρχηγός των ανταρτών στη Συρία προσπαθεί να καθησυχάσει τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Επίτιμη καλεσμένη η… ακρίβεια – Πού κυμαίνονται οι τιμές σε κρέατα και κηπευτικά (Video)

Γάζα – Σοκαριστική έρευνα: Το 96% των παιδιών αισθάνονται ότι σύντομα θα πεθάνουν

Φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει από το 2025 – Το χρονοδιάγραμμα και οι κυρώσεις

Συντάξεις Ιανουαρίου 2025: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Πληρωμές Δεκεμβρίου 2024: Πότε μπαίνουν συντάξεις, επιδόματα, δώρο Χριστουγέννων

Documento Newsletter