Λάσπη Άδωνη στο Documento

Συκοφαντίες και ύβρεις στο πρακτικό 436 του Επιμελητηρίου Αχαΐας και μηνυτήρια αναφορά από την εφημερίδα

Ως εκφραστής της πρωτοφανούς και άθλιας επιχείρησης απαξίωσης της εφημερίδας καθώς και των εμετικών χαρακτηρισμών εναντίον της εμφανίζεται ο πρώην τηλεπωλητής νανογιλέκων και νυν υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνης Γεωργιάδης. Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα και ο εκδότης έχουν αναθέσει ήδη την υπόθεση στον δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και αγωγή προκειμένου ο υβριστής υπουργός να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης, ενώ θα ενημερωθεί και η ΕΣΗΕΑ.

Την ευκαιρία στον συκοφάντη υπουργό του Μητσοτάκη προκειμένου να εκφραστεί με εμετικό τρόπο κατά του Documento έδωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) Πλάτωνας Μαρλαφέκας, που εποπτεύεται, συνεργάζεται και στηρίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και ο οποίος είναι υπόδικος για το κακούργημα της απιστίας. Εχει παραπεμφθεί εξάλλου με αμετάκλητο βούλευμα σε δίκη στις 11.10.2022 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών για την εμπλοκή του στην κομπίνα ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των μεριδιούχων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Πρόκειται για το πρόσωπο για το οποίο, όπως είχε αποκαλύψει το Documento, ο Αδ. Γεωργιάδης πέρασε σκανδαλωδώς από τη Βουλή ειδική (ν)τροπολογία προκειμένου να παραμείνει στη θέση του, παρότι ο σχετικός νόμος προέβλεπε να τεθεί σε αργία λόγω της αμετάκλητης παραπομπής του σε δίκη για το κακούργημα της απιστίας.

«Βόθρος της ελληνικής δημοσιογραφίας»

Στο πρακτικό του Επιμελητηρίου Αχαΐας περιγράφεται αναλυτικά η τοποθέτηση του υπουργού-υβριστή Αδ. Γεωργιάδη κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 30 Μαΐου 2022, στην οποία είχε κληθεί να παραστεί προς ενημέρωση των μελών του, περίπου δύο εβδομάδες μετά το ρεπορτάζ στο Documento. Σε αυτήν ο Αδ. Γεωργιάδης, αφού επικαλείται για την τροπολογία αόριστο αίτημα της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων, επιτίθεται με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά του Documento, το οποίο μάλιστα επιχειρεί να ταυτίσει με το «Μακελειό»! Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στον θόρυβο που προέκυψε από το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Αδ. Γεωργιάδης αναφέρει επί λέξει: «Ο,τι προέκυψε εκ των υστέρων μου προκάλεσε έκπληξη, όχι όμως, αγαπητέ πρόεδρε, ότι μου προκάλεσε καμία πολιτική ζημία. Κυρίως διότι οι εφημερίδες που ανέλαβαν να προμοτάρουν το συγκεκριμένο θέμα ήταν το Documento, η Δημοκρατία και το Μακελειό, τουτέστιν ο βόθρος της ελληνικής δημοσιογραφίας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιχειρεί να απαξιώσει προσωπικά τον βραβευμένο εκδότη-δημοσιογράφο της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη αναφέροντας: «Τώρα αν υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος που πιστεύει ότι μπορεί να γράφει το Μακελειό κάτι που στέκει ή ο Βαξεβάνης ή ο Φιλιππάκης, δικαίωμά του».

Προσβλητική τοποθέτηση και για τη Δικαιοσύνη!

Ο Αδ. Γεωργιάδης επιχειρεί επίσης να δικαιολογήσει την (ν)τροπολογία που πέρασε για τον Πλ. Μαρλαφέκα παρουσιάζοντας και μια περίεργη, μάλλον προσβλητική αντίληψη για τη Δικαιοσύνη και τις ποινικές διώξεις που ασκούνται σε δημόσια πρόσωπα όταν αυτά παρανομούν.

«Τη θεωρώ δε και απολύτως δίκαιη, διότι η συγκεκριμένη ρύθμιση λέει ότι δεν θα εκπίπτει του αξιώματός του κάποιος απλώς και μόνο γιατί του έχει ασκηθεί δίωξη. Για ποιον λόγο αυτό; Διότι δίωξη στην Ελλάδα, ακόμα και για κακούργημα, ασκείται σχετικά εύκολα σε πάρα πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι στη συνέχεια απαλλάσσονται από τα δικαστήρια. Εάν όμως επιτρέπαμε να λειτουργήσει ένας τέτοιος νόμος και όποτε κάποιος είχε κάτι προσωπικό με κάποιον άλλον φρόντισε με κάποια συκοφαντία να του προκαλεί μια τέτοια δίωξη μπορούσε να τον ξηλώσει από την προεδρία, στο τέλος δεν θα βρίσκαμε άκρη. Αυτό είναι το κριτήριο το οποίο πρυτάνευσε για να βάλει την ασφαλιστική δικλίδα που προβλέπει ο νόμος. Γιατί βεβαίως δίωξη για κακούργημα εύκολα ασκείται στην Ελλάδα, αλλά προφυλάκιση ή άλλα μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα δύσκολα ασκούνται. Αρα θέλαμε ένα επιπλέον φίλτρο δικαστικής προστασίας για να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα έχουμε χάος εκ προϊόντων συκοφαντίας…».

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρακτικό περιέχεται στον φάκελο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του γενικού γραμματέα των μεριδιούχων της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας Γιώργου Παπαδόπουλου και ακόμη ενός πολίτη έπειτα από μήνυση σε βάρος τους από τον Πλ. Μαρλαφέκα για αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο.

Η επίμαχη ν(τροπολογία)

Η φωτογραφική (ν)τροπολογία του Αδ. Γεωργιάδη, η οποία προκάλεσε τους εμετικούς χαρακτηρισμούς κατά της εφημερίδας Documento, κατατέθηκε σκανδαλωδώς σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην αντιπολίτευση του Επιμελητηρίου Αχαΐας αλλά και στο εσωτερικό της ΝΔ στην Αχαΐα, στελέχη της οποίας έκαναν λόγο για πρωτοφανές σκάνδαλο. Με αυτήν άλλαξε φωτογραφικά ο νόμος, ο οποίος μεταξύ άλλων πλέον προβλέπει ότι για να τεθεί σε αργία ο πρόεδρος του επιμελητηρίου δεν αρκεί το αμετάκλητο βούλευμα, αλλά πρέπει να του έχει επιβληθεί και προσωρινή κράτηση! Περιορισμός που δεν έχει επιβληθεί στον Πλ. Μαρλαφέκα, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των 87 ατόμων που παραπέμπονται με αμετάκλητο βούλευμα σε δίκη για τη μεγάλη κομπίνα στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα με την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.