Σε απεργία και μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα έξω από υπουργείο Οικονομικών προχώρησαν το Σάββατο οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ καθώς η εταιρεία οδεύει προς ξεπούλημα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στη Σταδίου και με πορεία κατέληξαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Μετά από τη συγκέντρωση και τις ομιλίες που εκφωνήθηκαν αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Μαξίμου για να επιδώσει το ψήφισμα της συγκέντρωσης με τα αιτήματα των εργατών της ΛΑΡΚΟ.
Οι εργαζόμενοι εναντιώνονται στη μεθοδευμένη απαξίωση της εταιρείας και την εργασιακή ανασφάλεια που επιβάλλουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης και διεκδικούν τη διασφάλιση συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, για την καταβολή του δεδουλευμένου μόχθου τους.
Με την κινητοποίησή τους ανέδειξαν τις τραγικές επιπτώσεις της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία έχει οδηγήσει σε περαιτέρω απαξίωση το εργοστάσιο και τα μεταλλεία. Η εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων και η έλλειψη συντήρησης έχουν διαμορφώσει επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τους εργαζόμενους. Παράλληλα εργοστάσιο και μεταλλεία υπολειτουργούν, ενώ η τιμή του νικελίου συνεχώς αυξάνεται.
Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση να απαντήσει ξεκάθαρα στους εργαζόμενους
Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, όπως καθ’ όλη τη διάρκεια του πολύμηνου αγώνα τους, βρέθηκαν εργαζόμενοι και σωματεία από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας, καθώς και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:
«Η κυβέρνηση και τα άλλα πολιτικά κόμματα πρέπει επιτέλους να απαντήσουν ξεκάθαρα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, για να αποδοθούν όλα αυτά που χρωστάει η εταιρεία, η εργοδοσία στους εργαζόμενους και να παρθούν εδώ και τώρα, έστω και τελευταία στιγμή, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, γιατί κινδυνεύει η ζωή των εργαζομένων από τη συνεχή απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.»