Λάρισα: «Έχει λευκό ποινικό μητρώο», λέει ο δήμος για την ιδιοκτήτρια λούνα παρκ – Αποβλήθηκε από το παζάρι της Αγιάς

Λάρισα: «Έχει λευκό ποινικό μητρώο», λέει ο δήμος για την ιδιοκτήτρια λούνα παρκ – Αποβλήθηκε από το παζάρι της Αγιάς

Ερωτήματα εγείρει η περίπτωση της ιδιοκτήτριας λούνα παρκ, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει το παζάρι της Λάρισας και έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για τραυματισμό παιδιού, ενώ κατηγορείται και για τον θάνατο 14χρονης. Όλα αυτά, με φόντο τον τραγικό χαμό του 19χρονου στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής.

Η ίδια, παρά το γεγονός ότι έχει σε βάρος της μία καταδικαστική απόφαση, όρος ο οποίος αναφέρεται ρητά για τη συμμετοχή εκείνων που ήθελαν να στήσουν λούνα παρκ για το ετήσιο πανηγύρι της Λάρισας, επελέγη στον διαγωνισμό που έκανε ο δήμος στις 8 Αυγούστου του 2024.

Η εν λόγω επιχειρηματίας έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή αμετάκλητα για το τραυματισμό παιδιού το 2009 στη Χαλκίδα, ενώ έχει παραπεμφθεί να δικαστεί για κακούργημα και για το θάνατο 14χρονης στο λούνα παρκ Αλμυρού Βόλου.

Από την πλευρά του ο δήμος Λαρισαίων, κάνει λόγο για «λευκό ποινικό μητρώο» της πλειοδότριας – που ήταν απαραίτητο στα δικαιολογητικά συμμετοχής. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κατά τη διαδικασία της δημοπρασίας κατατέθηκε από τον πλειοδότη ο φάκελος των απαιτούμενων δικαιολογητικών, μεταξύ των οποίων και το απόσπασμα του ποινικού μητρώου, το οποίο ήταν λευκό (μηδέν)».  

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Λάρισας αναφέρει:

«Η ασφάλεια των πολιτών, η εξασφάλιση συνθηκών ομαλής λειτουργίας και η προστασία από κινδύνους κάθε τύπου, αποτελούν βασικές προτεραιότητες και αδιαπραγμάτευτες αρχές σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων.

Το ίδιο ισχύει και για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, σε κάθε διαδικασία που αφορά σε δημόσιο διαγωνισμό.

Με βάση τη διακήρυξη της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του χώρου εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ, στη Νεάπολη, στο πλαίσιο της ετήσιας εμποροπανήγυρης Λάρισας 2024 και συγκεκριμένα στα δικαιολογητικά συμμετοχής (αρθ. 6 της διακήρυξης), επί ποινή αποκλεισμού, προβλέπονταν μεταξύ άλλων και “απόσπασμα ποινικού μητρώου, έκδοσης του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί σε αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας”.

Κατά τη διαδικασία της δημοπρασίας κατατέθηκε από τον πλειοδότη ο φάκελος των απαιτούμενων δικαιολογητικών, μεταξύ των οποίων και το απόσπασμα του ποινικού μητρώου, το οποίο ήταν λευκό (μηδέν).

Αφού ελέγχθηκαν τα δικαιολογητικά, η αρμόδια Επιτροπή του διαγωνισμού που είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό, προχώρησε στην ανακήρυξη του πλειοδότη, ως όφειλε. Κατά τη διαδικασία επανελέγχου των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν, επιβεβαιώθηκε η γνησιότητα του προαναφερόμενου αποδεικτικού».

Αποβλήθηκε απο το παζάρι της Αγιάς

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η ιδιοκτήτρια λούνα παρκ, αποβλήθηκε από το παζάρι της Αγιάς που αναμένεται να ξεκινήσει αύριο σύμφωνα με το ertnews.gr. Ο λόγος της αποβολής ήταν παρέμβαση στους όρους ασφαλείας. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, για την ίδια επιχείρηση που αναδείχθηκε και από τη διαδικασία της εμποροπανήγυρης του Δήμου Λαρισαίων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ κατά τη διάρκεια εγκατάστασης των παιγνιδιών, οι υπηρεσίες του Δήμου Αγιάς διαπίστωσαν την περασμένη Τετάρτη, παρέμβαση των υπαλλήλων της εταιρείας στον πίνακα παροχής ρεύματος και ειδικότερα στο διακόπτη του ρελέ διαρροής.

Μετά απ’ αυτό η δημοτική αρχής του Δήμου Αγιάς, αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του λούνα πάρκ για τις εκδηλώσεις του παζαριού της Αγιάς, ενώ αναμένεται να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Δείτε επίσης:

Λάρισα: Πήρε ξανά άδεια το λούνα παρκ όπου σκοτώθηκε η 13χρονη στον Αλμυρό – Καταδικασμένη η ιδιοκτήτρια (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter