Λάρισα: Αγρότες θα διανυκτερεύσουν με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία (Photos – Videos)

Λάρισα: Αγρότες θα διανυκτερεύσουν με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία  (Photos – Videos)

Σε κινητοποίηση με τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας προχώρησαν οι αγρότες της περιοχής, προερχόμενοι από το μπλόκο του Πλατυκάμπου.

Οι αγρότες μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν στην Νίκαια, επέλεξαν να κινηθούν με κορναρίσματα προς την κεντρική πλατεία της Λάρισας όπου και θα διανυκτερεύσουν, θέλοντας να προβάλουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Ο Τυρναβίτης αγρότης, Κυριάκος Τσικριτσής, δήλωσε ότι οι αγρότες ζητούν να λυθούν τα προβλήματά τους, υποστηρίζοντας ότι «υπήρξε παγετός, χαλαζοπτώσεις και περονόσπορος στα αμπέλια, ο οποίος δεν αποζημιώνεται από το κράτος». Παράλληλα είπε πως οι αγρότες διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο, χαμηλές τιμές στο αγροτικό ρεύμα και 100% αποζημιώσεις για όλες τις πλημμυροπαθείς περιοχές.

Στο κάλεσμά της, Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «μας ενώνει η ανάγκη για φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα, που θα εξασφαλίζουν ταυτόχρονα ένα αξιοπρεπές εισόδημα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, τα κοινά βάσανα που μας φορτώνει η αντιλαϊκή πολιτική, όπως η φοροεπιδρομή, η ενεργειακή φτώχεια. Ταυτόχρονα δίνουμε συνέχεια στον συντονισμένο μας αγώνα για να μπορέσουν οι πλημμυροπαθείς του νομού να ορθοποδήσουν και να μείνουν στον τόπο τους».

Στην σημερινή κινητοποίηση των αγροτών βρέθηκαν εκπρόσωποι σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, δηλώνοντας την στήριξή τους στους αγώνες του αγροτικού κόσμου.

 

Διαβάστε επίσης: Στο μπλόκο της Καρδίτσας ο Κασσσελάκης – Ανέβηκε σε τρακτέρ και συνομίλησε με αγρότες (Video)

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter