Λάππας σε Τσιάρα: Θα είμαι δίπλα σας εάν επιστρέψει η σωφρονιστική πολιτική στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση της νέας τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, εξέφρασε την εκ των προτέρων στήριξη του στον υπουργό Δικαιοσύνης εάν προσπαθήσει να ανακτήσει το χαρτοφυλάκιο της σωφρονιστικής πολιτικής, το οποίο έχει πλέον το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Θα είμαι δίπλα σας εάν κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας να επιστρέψει η σωφρονιστική πολιτική στο υπουργείο σας» είπε ο Σπ. Λάππας απευθυνόμενος στον Κ. Τσιάρα κατά τη διάρκεια της πρώτης συζήτησης στη Βουλή για την εκ νέου τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, η οποία χαρακτηρίζεται από αυστηροποίηση των ποινών και μεταβολή πλημμελημάτων σε κακουργήματα, ενώ αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εκ των προτέρων και εκ των υστέρων ασυλία που εξασφαλίζει η κυβερνητική πλειοψηφία στους τραπεζίτες για υποθέσεις απιστίας.

Δεν τιμά τη χώρα

«Το άλλο δεκαπενθήμερο θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Δικαιοσύνης της ΕΕ με αντικείμενο τη σωφρονιστική επιτροπή στην Ευρώπη. Και η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη… Αυτό δεν τιμά ούτε την χώρας, ούτε τη Δικαιοσύνη» σχολίασε επικριτικά ο κ. Λάππας και κατέληξε λέγοντας ότι «θα είμαστε δίπλα σας εάν το επιχειρήσετε».