Κυβερνητικό «μασάζ» στους βουλευτές ΝΔ: «Ομοβροντία» για την ακρίβεια με αποδέκτη τον Θεοδωρικάκο

Μόνο ευχάριστη δεν ήταν η διαδικασία της «κοινοβουλευτικής ενημέρωσης» για τον Τάκη Θεοδωρικάκο στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης έγινε αποδέκτης μαζικών παραπόνων, γκρίνιας, αλλά και προτάσεων από τα κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος στο καθιερωμένο -πλέον- κυβερνητικό μασάζ στους «γαλάζιους» βουλευτές για τη «γεφύρωση» του χάσματος που χωρίζει το υπουργικό συμβούλιο με την ΚΟ.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν πήρε τον λόγο ο Γιώργος Βλάχος, ο οποίος μόλις χθες ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Κωστή Χατζηδάκη σε live μετάδοση από την Ολομέλεια της Βουλής για τα «κόκκινα» δάνεια.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής ζήτησε να μπει πλαφόν κέρδους στα super market, με τον υπουργό να του ζητά να επισκεφτεί το υπουργείο για να του καταθέσει προτάσεις και τον βουλευτή να απαντά: «Εμείς θα τα πούμε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο». Μάλιστα, ο κ. Βλάχος φέρεται να είπε στον υπουργό πως «κάνεις μια τρύπα στο νερό».

Κριτική, αλλά με πιο ήπιο ύφος, άσκησαν και οι βουλευτές Γιάννης Παππάς, Θανάσης Καββαδάς και Δημήτρης Μαρκόπουλος, ενώ ο Β. Υψηλάντης αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην «ειδική ακρίβεια» που επικρατεί στα νησιά με τις αυξημένες τιμές στα αεροπορικά αλλά και τα καύσιμα, επισημαίνοντας «την ανάγκη επιστροφής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ».

«Επανασύσταση του υπουργείου Εμπορίου»

Από την πλευρά του, ο Δ. Μαρκόπουλος ζήτησε την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορίου διότι «έχουμε πόλεμο με την ακρίβεια», όπως αιτιολόγησε. Έκρινε δε ότι δεν είναι σωστό σε καιρό μεγάλης πίεσης να έχουμε το θέμα των τιμών σε υπουργική υπερδομή, ενώ υπογράμμισε πως εκτός των προστίμων θα πρέπει η κυβέρνηση να δει πώς θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και γι΄ αυτό πρότεινε τη δημιουργία ενός «μεγάλου καλαθιού» 100 βασικών ειδών για τον πολίτη και κάθε μήνα να δημοσιοποιείται η κατάταξη των φθηνότερων σούπερ μάρκετ.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνέδεσε τον υπερτουρισμό με την προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η αγορά των Airbnb, καθώς πολλοί τουρίστες αντί να καταναλώνουν εντός των ξενοδοχείων στρέφονται στα σούπερ μάρκετ αυξάνοντας τη ζήτηση. Επ΄ αυτού, αιτήθηκε τη δημιουργία «μεικτής επιτροπής υπουργείου Ανάπτυξης και υπουργείου Τουρισμού» για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος.

Παρεμβάσεις υπέρ των πωλητών λαϊκών αγορών

Κατά τις πληροφορίες, ο Τ. Θεοδωρικάκος είπε -μεταξύ άλλων- πως θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις υπέρ των πωλητών λαϊκών αγορών, κάτι που ζήτησαν τόσο ο Δ. Μαρκόπουλος και ο Φάνης Παπάς, και πως θα υπάρξει άρση της υποχρέωσης για την άσκηση του επαγγέλματος η ύπαρξη ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητα, επιδιώκοντας παράλληλα την αύξηση της παρουσίας παραγωγών στις λαϊκές.

«Θεμιτή η κριτική»

Μετά το πέρας της πολύωρης διαδικασίας, ο υπουργός Ανάπτυξης παραχώρησε δηλώσεις , λέγοντας:

«Εξαιρετικά χρήσιμη συζήτηση με μεγάλη συμμετοχή και πολλές σκέψεις. Βασικό θέμα η παρουσίαση των θέσεων για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας για το πώς θα γίνουνε πιο ανταγωνιστικοί και παραγωγικοί. Με ικανοποιεί η συζήτηση σήμερα. Επιδοκιμαζεται η πολιτική που ακολουθούμε, όλο το πλέγμα των πολιτικών συζητήθηκε. Δίνουμε μαχες για να τιθασεύσουν με τις τιμές».

Σε σχέση με την κριτική από τον Γ. Βλάχο, είπε:

«Υπήρξε παρά πολύ ουσιαστική συζήτηση, με πολλές σκέψεις και απόψεις, που μου ήταν γνωστές γιατί είχαμε συζητήσει με συναδέλφους. Θεμιτή η κριτική, γι αυτό μαζευτήκαμε».

Αναφορικά με το αν θα επισκεφτεί το γραφείο του ο κ. Βλάχος, αντέτεινε:

«Α, δεν  ξέρω εάν θα έρθει. Ήταν 80 βουλευτές, έρχονται όλοι στο γραφείο».

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Περιμένουν νέα «πυρά» Σαμαρά μέσω… Κύπρου για τα ελληνοτουρκικά

Απίστευτη δήλωση του «γαλάζιου» Σιμόπουλου: «Τιμούμε τον Μεταξά» (Video)

Στέφανος Κασσελάκης: Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star