Κυβέρνηση τιμωρός

Η πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πείσει για την ανάγκη του εμβολιασμού κατά της πανδημίας κορονοϊού, η άρνησή της να αυξήσει την κρατική χρηματοδότηση του ΕΣΥ, η ατολμία της να πάρει μέτρα κατά της διασποράς όπως οι άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και ιδεοληψία της να μην επιθυμεί να ενισχύσει τους μικρούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες έχει σαν αποτέλεσμα να επιβάλει μέτρα ανεξέλεγκτα κατά δικαίων και αδίκων.

Γιατί τι άλλο μπορεί να είναι τα μέτρα που σκέπτονται να πάρουν οι «σοφοί» του Κυριάκου ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς;
Τα υποχρεωτικά rapit test για χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας ακόμη και σε εμβολιασμένους πολίτες ουσιαστικά ισοδυναμούν με κλείσιμο τους.

Ηδη, οι τζίροι τείνουν στο μηδέν τις καθημερινές με την απαγόρευση των ανεμβολίαστων να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους ανεξάρτητα του test στο οποίο έχουν υποβληθεί. Την Παρασκευή και το Σάββατο κινείται λίγο η συγκεκριμένη αγορά, χωρίς βέβαια να μπορεί ο τζίρος αυτός να καλύψει τα έξοδα.

Σε συνάρτηση μάλιστα με την ακρίβεια που κτυπάει με σφοδρότητα τα νοικοκυριά, τα υποχρεωτικά rapit test σε εμβολιασμένους πολίτες, θα αυξήσει κατακόρυφα το κόστος οποιασδήποτε εξόδου.

Νομίζοντας η κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι με απαγορεύσεις και τιμωρητικά μέτρα θα μπορέσει να τιθασεύσει την πανδημία, θα οδηγήσει στην κατάρρευση της εστίασης και της ψυχαγωγίας και κατ’ επέκταση ενός πολύ μεγάλου τμήματος της ελληνικής οικονομίας.

Αλλά αυτό είναι κάτι που αφήνει αδιάφορο τον Κυριάκο και την παρέα του. Αλλωστε ο ίδιος μπορεί ατιμώρητα να παραβρίσκεται σε τσιμπούσια, βλέπε Ικαρία, χωρίς κυρώσεις υπό την προστασία των καλοπληρωμένων Μέσων Ενημέρωσης.

Αποτυχία στην τιθάσευση των δραματικών αυξήσεων σε ενέργεια και βασικά προϊόντα, αποτυχία στην υγεία, αποτυχία στην προάσπιση της λειτουργία των επιχειρήσεων με ουσιαστική ενίσχυσή τους η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το μόνο που είναι ικανή είναι να τιμωρεί τους έλληνες πολίτες με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Θυμίζει ορισμένους καθηγητές της δεκαετίας του ’50 που το μόνο που ήξεραν ήταν να τριγυρίζουν στην τάξη με μια βέργα και να κτυπούν τους μαθητές τους.

Μια τέτοιου είδους κυβέρνηση δεν την έχει ανάγκη ο τόπος. Αρκετούς έχει υποστεί με ολέθρια αποτελέσματα μέχρι σήμερα.

documentonews.gr