Κυβέρνηση αναθέσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών

Όταν έχουμε δει επιχείρηση εμπορίας αμορτισέρ και καταστήματα εποχικών ειδών να προμηθεύουν με μάσκες προστασίας τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και κρεοπωλεία να προμηθεύουν με αντισηπτικά και είδη καθαριότητας τα υπουργεία, δεν πρέπει να μας κάνουν εντύπωση οι απευθείας διαγωνισμοί που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας. Πάρε – δώσε λέγεται. Με τη μόνη διαφορά ότι πρόκειται για λεφτά του Δημοσίου. Δηλαδή, δικά μου και δικά σου.

*** Πήρε λέει το υπ. Οικονομικών usb sticks – για να αποθηκεύσουν τον Προϋπολογισμό και να τον παραδώσουν στους βουλευτές – αξίας 26 ευρώ έκαστο, ενώ με αυτά τα χρήματα αγοράζεις ολόκληρο εξωτερικό σκληρό δίσκο, που και μεγάλη χωρητικότητα θα έχει και θα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Όχι όπως το μικρής χωρητικότητας stickάκι, το οποίο θα πεταχτεί.

*** Διάβασα, επίσης, ότι δόθηκαν 30.000 ευρώ σε μια εταιρεία, η διεύθυνση της οποίας δείχνει μια μονοκατοικία, σπίτι δηλαδή, για να σχεδιάσει το λογότυπο του Μετρό Θεσσαλονίκης. Έβγαλαν άκυρους δύο διαγωνισμούς και επέλεξαν ένα άγνωστο γραφείο για να τους κάνει τη δουλειά.
Εν τω μεταξύ αν δείτε το λογότυπο της εταιρείας θα νομίζετε ότι το λογότυπο το σχεδίασε παιδάκι δημοτικού με paint από windows XP.

*** Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το ξαναγράψω. Αν ήθελε πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αντιπολίτευση, όχι τώρα αλλά από το 2019, θα έπρεπε να έχει συγκροτήσει ομάδα εργασίας που θα εξετάζει ό,τι ανεβαίνει στη Διαύγεια. Απ’ όλα τα υπουργεία. Όλα αυτά που διαβάζουμε και μαθαίνουμε δεν αποτελούν παρά μερικούς κόκκους άμμου σε μια μεγάλη παραλία. Αυτό είναι το μέγεθος. Φανταστείτε τι έχουν τα τελευταία πέντε χρόνια.

*** Ο Νικήτας Κακλαμάνης στριμώχνει εκ νέου την κυβέρνηση στα σχοινιά, καταθέτοντας ερώτηση για το Χρηματιστήριο Ενέργειας προς τον Θεόδωρο Σκυλακάκη. Νέος πονοκέφαλος στο Μαξίμου. Και ο Κακλαμάνης δεν καταλαβαίνει, όπως ξέρετε, ούτε από «μασάζ», ούτε από παϊδάκια, ούτε από ταβέρνες, ούτε τίποτα…

*** Αν υπήρχε το ΑΜΑΝ, θα το βλέπαμε σε σκετσάκι. Η λίστα με το οργανόγραμμα και τα ονόματα των 554 αστυνομικών που θα στελεχώσουν το περιβόητο FBI όχι μόνο διέρρευσε, αλλά δημοσιεύτηκε κιόλας σε συγκεκριμένο site. Έτσι, για να ξέρει το οργανωμένο έγκλημα ποιους ακριβώς έχει απέναντί του. Το αν ερευνάται η υπόθεση, όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, λίγη σημασία έχει για τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους.
Το καλύτερο, δε, είναι ότι όταν τη ρώτησαν αν θα αντικατασταθούν οι αστυνομικοί από κάποιους άλλους, απάντησε «όχι» και πως «τέτοιο θέμα δεν υπάρχει».
Ούτε οι σεναριογράφοι της σειράς ταινιών «Η μεγάλη των μπάτσων σχολή» δεν θα μπορούσαν να το σκεφτούν αυτό.

*** Στα χέρια πιάστηκαν δύο αντιδήμαρχοι στις Σέρρες εν μέσω δημοτικού συμβουλίου. Ίσως κάπου το πήρε το μάτι σας, μιας και το βίντεο έγινε viral και έπαιξε σε όλα τα κανάλια. Πρόσεξα όμως ότι ο δεύτερος αντιδήμαρχος σηκώθηκε από την καρέκλα του για να παίξει ξύλο με τον πρώτο αντιδήμαρχο μόνο όταν τον είπε ηλίθιο και όχι όταν του είπε ότι κάνει «προσωπικά ρουσφέτια». Παρεξηγήθηκε με τη βρισιά δηλαδή και όχι ότι τον κατηγόρησε για ρουσφέτια. Εντάξει, όπως το βλέπει κανείς…

YouTube video player

*** Πέθανε η Βάσω Παπανδρέου. Φαντάζομαι διαβάσετε πολλά για την πολιτική της πορεία. Αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση απ’ όσα διάβασα και ομολογώ πως δεν το ήξερα, ήταν ότι επισκέφθηκε το Ιράν, το 1998, χωρίς να φοράει την απαραίτητη εκείνη την εποχή, μαντίλα, αλλά ένα καπέλο. Είπε εξ αρχής «όχι» και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για το ταξίδι της που κράτησαν 15 μέρες. Respect. Γι’ αυτό και μόνο respect. Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της.

H NTAMA