Κύρτσος: Ο Μητσοτάκης δέχεται τα τετελεσμένα στην Κύπρο και επιβραβεύει την Τουρκία

Κύρτσος: Ο Μητσοτάκης δέχεται τα τετελεσμένα στην Κύπρο και επιβραβεύει την Τουρκία
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Με διπλή ανάρτησή του στο «Χ» ο Γιώργος Κύρτσος αποκαλύπτει την πραγματική πολιτική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον Ερντογάν και την Τουρκία.

Σημειώνει πως με τη στάση του ο Έλληνας πρωθυπουργός βοηθάει τον Ενρτογάν στη συνεργασία με την ΕΕ και συμβάλει με την στάση του στον εξοπλισμό της Τουρκίας από ΕΕ και ΗΠΑ. «Όχι μόνο δέχεται τα τετελεσμένα αλλά και επιβραβεύει την Τουρκία γι αυτά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε άλλη του ανάρτηση -μετά την παρέμβαση Ερντογάν- προτείνει στον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια να βάλει στη θέση του τον ενδοτικό Μητσοτάκη και μάλιστα αναφέρει, πως αν χρειαστεί να πάρει βοήθεια από Σαμαρά και Καραμανλή.

Πρώτη ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποτίθεται ότι απάντησε στις προκλήσεις Ερντογάν, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται τετελεσμένα στην Κύπρο. Ο Μητσοτάκης μας διαβεβαιώνει για το καλό κλίμα με Ερντογάν, περιορίζεται στη λεγόμενη θετική ατζέντα, βοηθάει τον Ερντογάν στη συνεργασία με την ΕΕ, συμβάλει με τη στάση του στον εξοπλισμό της Τουρκίας από ΕΕ και ΗΠΑ. Όχι μόνο δέχεται τα τετελεσμένα αλλά και επιβραβεύει την Τουρκία γι αυτά.

 

Δεύτερη ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου:

Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Μητσοτάκη να βάλει τον Δένδια στη θέση του γιατί χαρακτήρισε κατακτητές τα τουρκικά στρατεύματα στα Κατεχόμενα.
Καλύτερα να βάλει ο Δένδιας τον ενδοτικό Μητσοτάκη στη θέση του,
αν χρειαστεί βοηθούμενος από Σαμαρά και Καραμανλή!

 

Διαβάστε επίσης:

Τελεσίγραφο από τις ΗΠΑ για τη Novartis

Τι θα γίνει τώρα που ο Μπάιντεν αποσύρθηκε;

ΣΥΡΙΖΑ: Δευτέρες σκέψεις για τις αλλαγές στο καταστατικό – Ποιες αλλαγές συζητούνται

Συνεχίζεται ο διάλογος στο Documento – Γερουλάνος: Βάζοντας τάξη στο σπίτι μας θα αναγεννήσουμε την Κεντροαριστερά

Οι 8 ημέρες που άλλαξαν το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ – Η ευκαιρία της Χάρις και τα νέα δεδομένα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter