Κύριε Κικίλια, τελικά ποιος σας έδωσε τα μισά λεφτά του νέου σπιτιού;

Όλο και περισσότερα ερωτήματα για την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αγόρασε το νέο του σπίτι ο υπ. Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ανακύπτουν μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν χθες Τετάρτη.

Ο ίδιος, στην απάντησή του τονίζει ότι πούλησε ένα προϋπάρχον περιουσιακό στοιχείο ανάλογης αξίας προκειμένου να αγοράσει το ρετιρέ στην ακριβότερη περιοχή της Ελλάδας, ωστόσο δεν δίνει περισσότερα στοιχεία σχετικά με αυτή την πώληση.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας mononews.gr, η διαδρομή των χρημάτων δεν είναι τόσο διαυγής όσο ισχυρίζεται ο υπουργός, με την ιστοσελίδα να τη χαρακτηρίζει… μυστηριώδη.

Συγκεκριμένα, οι αποκαλύψεις αφορούν την «μυστήρια» διαδρομή μιας από τις δύο επιταγές που έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας στον πρώην ιδιοκτήτη του ρετιρέ, κ. Α.Β. γιατρό στο επάγγελμα.

Η μία επιταγή, ύψους 530 χιλιάδων ευρώ εκδόθηκε από την Alpha Bank και προφανώς αντιστοιχεί σε ποσό που είχε σε λογαριασμό ο Βασίλης Κικίλιας.

Όμως, η δεύτερη επιταγή, μισού εκατομμυρίου ευρώ, δηλαδή το μισό της αξίας του ακινήτου, έχει μια κάπως «περίεργη» διαδρομή, με την παρεμβολή εταιρειών οι οποίες όμως έχουν ως «αφετηρία» έναν όμιλο ονόματι Apollo Capital Group. Έναν όμιλο εταιρειών που δραστηριοποιείται στο χώρο των ακινήτων και της ενέργειας.

Και από αυτή τη διαδρομή δημιουργούνται βασικά ερωτήματα σχετικά με το τι πούλησε ο κ. Κικίλιας και σε ποια εταιρεία.

Με βάση, λοιπόν, το συμβόλαιο αγοράς του διαμερίσματος, η επιταγή των 500.000 ευρώ έχει εκδοθεί από την τράπεζα Eurobank, στο υποκατάστημα Αμαρουσίου.

Αρχικά ήταν σε διαταγή μιας εταιρείας ονόματι Apollo Capital INC Limited. Στη συνέχεια μεταβιβάστηκε αφού οπισθογραφήθηκε στην Μ.Ι.Κ.Ε. με την επωνυμία CAVE DEGLI ANGELI MON.IKE». Τέλος, αφού οπισθογραφήθηκε από αυτήν μεταβιβάστηκε στον Βασίλη Κικίλια ο οποίος την έδωσε στα χέρια του πωλητή, παρουσία του συμβολαιογράφου.

Αναπάντητα ερωτήματα

Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι ο Βασίλης Κικίλιας οφείλει να δώσει λεπτομερείς απαντήσεις για την προέλευση των χρημάτων, τους λόγους για τους οποίους υπήρξε εμπλοκή δύο εταιρειών με την επιταγή που τελικά χρησιμοποίησε, αλλά και τη σχέση του με τις εταιρείες αυτές.

Άλλωστε, ακόμη κι αν το σπίτι που πούλησε, τελικά περιήλθε σε κάποια από αυτές τις εταιρείες, είναι κρίσιμο να μάθουμε τόσο τον πραγματικό ιδιοκτήτη της εταιρείας Apollo, από την οποία εκδόθηκε αρχικά η επιταγή, όσο και το αν τα 500.000 αντιστοιχούν στην πραγματική αξία του σπιτιού που πούλησε.

Το «αίνιγμα» της Apollo Capital και της Cave DEGLI ANGELI

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του mononews.gr, η εταιρεία Apollo Capital Group με έδρα την Κύπρο, έχει πολλές δραστηριότητες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, στην ενέργεια και στις κατασκευές – ακίνητα. Φέρεται να έχει ακίνητα στην Αθήνα, την Υδρα, τη Μύλο, τους Πεταλιούς, όπου υπήρχε ένα σχέδιο για τη δημιουργία Resort, δίπλα σε αυτό που θέλει να φτιάξει η Grivalia.

Ο Ομιλος αυτός έχει φτιάξει θυγατρικές που βρίσκουμε στο ΓΕΜΗ. Η μία Apollo Capital Properties με έδρα του Ζωγράφου, συστάθηκε το 2007 με αρχικό κεφάλαιο 785 χιλ. ευρώ και πρόεδρος και CEO είναι ο Αλέξανδρος – Σταύρος Ευσταθίου, με αντιπρόεδρο τον Σπύρος Ροσόλιμο. Υπάρχουν κι άλλες εταιρείες με την ίδια διεύθυνση και τους ίδιους πάνω – κάτω επικεφαλής. Για παράδειγμα υπάρχει η εταιρεία Foivos Apollon με επικεφαλής τον Αλ. Σταύρου που σχεδίαζε πριν από χρόνια να φτιάξει το «χωριό του Απόλλωνα», ένα χειμερινό resort στην περιοχή Λιβάδι, κοντά στους Δελφούς.

Ωστόσο, μπορεί η επιταγή να εκδόθηκε από την Apollo, αλλά τελικά μεταβιβάστηκε στην CAVE DEGLI ANGELI MON.IKE, από την οποία την έλαβε με οπισθογράφηση ο Βασίλης Κικίλιας.

Η Cave έχει έδρα το Πικέρμι, συστάθηκε το 2022 με κεφάλαιο 4,5 εκατομμύρια ευρώ με σκοπό την κατασκευή ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων και μοναδικός εταίρος είναι μια εταιρεία ονόματι Νέα Ζωή Αττική Ανάπτυξη Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, ενώ διαχειριστής ο γνωστός από την Apollo, Σπύρος Ροσόλιμος.

Όπως διαπιστώνουμε από το ΓΕΜΗ, η Νέα Ζωή μπήκε στην εταιρεία Cave τον περασμένο Ιούλιο όταν κι έγινε αλλαγή του καταστατικού. Ψάχνοντας για την συγκεκριμένη εταιρεία, στον τελευταίο ισολογισμό για το 2022, παρουσιάζει μηδενική δραστηριότητα γράφοντας μόνο ότι το σύνολο ενεργητικού είναι 4.499.292,00 με ζημίες 708 χιλιάδες.

Αναζητώντας τους εταίρους της εταιρείας Νέα Ζωή Αττική Ανάπτυξη, βρίσκουμε ότι ιδρυτής είναι η κυρία Θεοδώρα Ντανιέλα Ντε Μοράις Μοσχούρη, γνωστό μοντέλο στη show bizz που το 2015 είχε πάει στην Κίνα να εκπροσωπήσει την Ελλαδα ως Μις Τουρισμός, αλλά αποβλήθηκε για… ανάρμοστη συμπεριφορά.

Διαχειριστής της εταιρείας είναι κάποιος κύριος ονόματι Δημήτρης Ανδρούτσος.

Ουσιαστικά η εταιρεία από την οποία πήρε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας την επιταγή έχει εταίρους τη Νέα Ζωή, άρα το μοντέλο Θεοδώρα Ντανιέλα Ντε Μοράις Μοσχούρη και τον κ. Ροσόλιμο.

Η κ. Μοσχούρη, με μητέρα Βραζιλιάνα και πατέρα Χιώτη, δεν έχει απασχολήσει άλλο την επικαιρότητα και προφανώς έχει στραφεί στο επιχειρείν.

Μια λεπτομέρεια ιδιαίτερα σημαντική. Το email της ιδρυτού της Νέας Ζωής, κ. Μοσχούρη είναι το ίδιο με της… Apollo Capital Group, επομένως συνάγεται το συμπέρασμα ότι είναι εταιρεία συνδεόμενη με τον συγκεκριμένο όμιλο που είχε πρώτη την επιταγή του κ. Κικίλια.

Ο γνωστός μας… Σπύρος Ροσόλιμος, στο παρελθόν απασχόλησε την κοινή γνώμη. Ο λόγος; Δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο ίδιος και η κόρη του Αταλάντα, έχουν μεγάλη έκταση στο Ντράφι, σε καμένη περιοχή και θέλουν τον αποχαρακτηρισμό και την πώλησή της.

Εκεί είχε εμπλακεί και η γνωστή μας… Apollo Group που φερόταν να έχει στην ιδιοκτησία της περί τα 3.500 στρέμματα στην περιοχή.

Τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η εταιρεία θέλει να πουλήσει τα «φιλέτα» στα καμένα και ενέπλεκαν τον κ. Ροσόλιμο λέγοντας ότι έχει και ο ίδιος σχέση με αυτό.

Ο κ. Ροσόλιμος απάντησε τότε ότι η εν λόγω ευρύτερη έκταση δεν ανήκει στην κυριότητα της Apollo Capital Group. Η περιοχή αυτή ανήκε ανέκαθεν σε ιδιώτες μεταξύ των οποίων στην Αθηνά Ροσόλιμου (μητέρα του Σπύρου Ροσόλιμου και γιαγιά της Αταλάντας Ροσόλιμου), ένα τμήμα της οποίας μεταβιβάστηκε στο παρελθόν στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό «Ο ΠΑΝ» του υπουργείου Γεωργίας. Η έκταση των 1.045 στρεμμάτων έχει ενταχθεί από το έτος 1974 στο σχέδιο πόλεως. Η υπόλοιπη έκταση εμβαδού 2.045 στρεμμάτων έχει αναγνωριστεί ομόφωνα από το Δημόσιο ως ιδιωτική

Ένα τμήμα της ανωτέρω έκτασης των 2.045 στρεμμάτων, εμβαδού 1.224 στρεμμάτων ανήκει σήμερα εξ αδιαιρέτου σε περίπου 1.000 ιδιώτες και το υπόλοιπο τμήμα των 641,6 στρεμμάτων ανήκει στην ανώνυμη εταιρεία «Κτήμα Πεντέλης Α.Ε.» του ιδίου του κ. Ροσόλιμου και της κόρης του.

Σε κάθε περίπτωση, από τις συσχετίσεις και τα στοιχεία φαίνεται ότι η Apollo και η Cave συνδέονται και έδωσαν την επιταγή των 500.000 ευρώ στον κ. Κικίλια.