Κυρανάκης για Καραμανλή-Σαμαρά: Νομίζω έχουν το θάρρος να το πουν ευθέως εάν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης του πρωθυπουργού

EUROKINISSI

Πληθαίνουν οι αιχμές για τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, μετά την απόφασή τους να μην παραβρεθούν στην εκδήλωση στη Ρηγίλλης, για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά τον Μάκη Βορίδη που είπε ότι «ο πρωθυπουργός έχει λαϊκή νομιμοποίηση» και ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης, θέση για το βάθεμα της κρίσης στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης πήρε και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε συνέντευξή του στο Σκάι. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε για την στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών ότι «δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης. Νομίζω έχουν το θάρρος να το πουν ευθέως εάν υπάρχει. Σημασία έχει ότι πήγαν οι απλοί νεοδημοκράτες οι οποίοι τους ψήφισαν και τους στήριξαν και στις νίκες και στις ήττες. Υπάρχουν παιδιά της ΟΝΝΕΔ του 2009 που θυμόμαστε όλοι τη διαμάχη τότε με τον Γιώργο Παπανδρέου και το «λεφτά υπάρχουν» σε μία μεγάλη ήττα της Νέας Δημοκρατίας που στήριξαν τον Καραμανλή σε μία πολύ δύσκολη στιγμή και τον επιβράβευσαν στη συνέχεια για τη συνέπειά του. Αυτοί ήταν εκεί. Υπάρχουν άνθρωποι που τον Αντώνη Σαμαρά όταν ουσιαστικά απέτρεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη και την ευρωζώνη και πλήρωσε εκείνο το κόστος των επιλογών εκλογικά, απέναντι σε ένα υπερλαϊκιστή Τσίπρα, τον στήριξαν και τον στηρίζουν αυτοί ήταν εκεί».

Παράλληλα, πρόσθεσε για την ηχηρή απουσία των πρώην προέδρων της ΝΔ από τη Ρηγίλλης ότι «προφανώς και δεν είμαι χαρούμενος. Με στεναχωρεί που δεν υπήρχε πανηγυρική αίσθηση ενότητας την Παρασκευή. Ιστορικά οι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας κρίνονται από τα εκλογικά αποτελέσματα και το αποτύπωμα που έχουν στην ελληνική κοινωνία. Χωρίς τον απλό νεοδημοκράτη δεν υπάρχουμε. Αυτοί κρατούν ζωντανή την παράταξη».

Είναι σαφές ότι στο Μαξίμου προσπαθούν να αποξενώσουν τους Καραμανλή-Σαμαρά από την γαλάζια βάση, για αυτό και δίνουν έμφαση στα «απλά, ανώνυμα μέλη». Άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε ότι στο street party «ήταν το όλον της Νέας Δημοκρατίας», αποκόπτοντας από το «όλον» τους δύο πρώην προέδρους της γαλάζιας παράταξης.

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Πονοκέφαλος για εσωκομματική αντιπολίτευση και Καραμανλή, Σαμαρά – Σκέψεις για αλλαγές

Πολάκης για Κασσελάκη: «Να πάρει πίσω το απαράδεκτο εξώδικο εναντίον του κόμματος που θέλει να ηγηθεί»

Ραγκούσης: «Πρωτοφανή φαινόμενα τραμπισμού και ποινικοποίησης της κομματικής ζωής»