Κυψέλη: Ποινική δίωξη στα δύο αδέλφια για τη δολοφονία του 28χρονου – «Τον σκοτώσαμε γιατί μας βίαζε» (Video)

Κυψέλη: Ποινική δίωξη στα δύο αδέλφια για τη δολοφονία του 28χρονου – «Τον σκοτώσαμε γιατί μας βίαζε» (Video)

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τελεσθείσα κατά συναυτουργία, ασκήθηκε σε βάρος των δύο αδελφών, για την δολοφονία του 28χρονου ξαδέρφου τους, στην Κυψέλη.

Στη δίωξη που τους άσκησε ο εισαγγελέας, περιλαμβάνονται και τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Για το έγκλημα συνελήφθησαν και οι γονείς των δύο δραστών, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Δείτε επίσης: Κυψέλη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του 28χρονου – Τι κατέθεσαν τα δύο αδέλφια

Τα δύο αδέρφια, 17 και 19 χρονών, αφού ομολόγησαν την πράξη τους, ισχυρίστηκαν ότι όταν ακόμα ζούσαν στην Αλβανία και ήταν μικρά παιδιά, ο 28χρονος ξάδερφός τους τους κακοποιούσε σεξουαλικά. Όταν ήρθαν στην Ελλάδα προσπάθησαν να το ξεχάσουν. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες έφτασε και αυτός στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να «ξυπνήσουν» μνήμες. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο αδέρφια ήταν πέντε και επτά χρονών όταν δέχθηκαν – όπως ισχυρίζονται – σεξουαλική κακοποίηση από τον ξάδερφό τους, ο οποίος ήταν τότε 16 χρονών.

Μάλιστα, ο 17χρονος ομολόγησε ότι ήταν αυτός ο οποίος κατάφερε τη θανάσιμη μαχαιριά κάτω ακριβώς από τον λαιμό του 28χρονου.

«Μας κακοποιούσε»

Σύμφωνα με το Mega, τα αδέλφια, μετά το φονικό, επέστρεψαν στο σπίτι τους. Εκεί ενημέρωσαν τη μητέρα τους για το τι είχαν κάνει. Μαζί, πήγαν στο τμήμα Ασφαλείας στην Κυψέλη και παραδόθηκαν.

Οι αστυνομικοί βρήκαν κοντά στο σημείο της δολοφονίας, δίπλα σε κάδους, μέσα σ’ ένα πεταμένο ψυγείο δύο αναδιπλούμενα μαχαίρια με λάμες των 9 εκατοστών, γεμάτες αίματα. Εκεί που τα αδέλφια υπέδειξαν ότι είχαν πετάξει τα φονικά «όπλα».

Οι νεαροί ομολόγησαν την πράξη τους. Ο μικρότερος, το 17χρονο αγόρι, ανέφερε ότι ήταν εκείνος που μαχαίρωσε τον 28χρονο στον λαιμό, χτύπημα που απέβη μοιραίο.

Και οι δύο όμως, σόκαραν αναφέροντας τον λόγο που «όπλισε» το χέρι τους. Ισχυρίζονται ότι ο 28χρονος ξάδελφός τους, τους κακοποιούσε σεξουαλικά όταν ήταν μικρά παιδιά. Όταν τον είδαν ξανά πριν από λίγες ημέρες που ήρθε στην Ελλάδα, οι μνήμες «ξύπνησαν» κι ο εφιάλτης που ζούσαν τότε, τους κυρίευσε.

«Τα είχε παραδεχτεί όλα»

Στην αστυνομία κατέθεσε και ο πατέρας των αγοριών, στον οποίο προηγουμένως τα παιδιά του είχαν εκμυστηρευτεί τα όσα φέρονται να είχαν περάσει σε νεαρή ηλικία από τον ξάδελφό τους. Ο πατέρας τότε κάλεσε τον ανιψιό του, τον ρώτησε εάν τα όσα μαθαίνει αληθεύουν κι εκείνος φέρεται να το παραδέχτηκε.

«Επικοινώνησα με τον ανιψιό μου και τον ρώτησα αν αληθεύουν αυτά που μου είπαν τα παιδιά μου ότι τους έκανε. Εκείνος παραδέχτηκε και επιβεβαίωσε τα περισσότερα λέγοντάς μου ‘ήταν λάθη που κάναμε παιδιά’», είπε ο πατέρας των καθ’ ομολογίαν δραστών.

Από την πλευρά τους, τα αδέλφια ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι εξοργίστηκαν από την απάντηση που έλαβαν από τον ξάδελφό τους, όταν τον κατηγόρησαν ευθέως για τους βιασμούς τους.

ΑΔΕΛΦΙΑ: Μας βίαζες όταν ήμασταν μικρά. 6 και 4 χρονών παιδάκια. Γιατί;
28ΧΡΟΝΟΣ: Έχουν περάσει χρόνια από όταν έγιναν αυτά, ας τα ξεχάσουμε.
ΑΔΕΛΦΙΑ: Δεν ξεχνάμε τίποτα, ούτε το έχουμε ξεπεράσει.

Εν θερμώ ή προμελετημένο το έγκλημα;

Μιλώντας στο Live News, o Γιώργος Καλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, ανέφερε ότι οι Αρχές εξετάζουν αν το έγκλημα έγινε εν θερμώ ή ήταν προμελετημένο.

«Αυτό που ερευνά η αστυνομία είναι αν υπήρχε το συστατικό της ψυχικής ορμής ή αν τα δύο αδέλφια είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία. Επίσης, ερευνάται με ποιο μαχαίρι ή με ποια μαχαίρια αφαίρεσαν τη ζωή του ξάδελφού τους», είπε ο κ. Καλιακμάνης.

Και πρόσθεσε: «Ο 17χρονος και ο 19χρονος κάλεσαν το θύμα και του ζήτησαν να συναντηθούν για να συζητήσουν. Κάποια στιγμή του είπαν ότι θυμούνται τον εφιάλτη που έζησαν όταν ήταν μικρά παιδιά, με εκείνον να απαντά ότι όλα πρέπει να ξεχαστούν και ότι δεν έγινε κάτι. Τότε άρχισαν να τον κυνηγούν. Φαίνεται ο ένας να κρατά το θύμα και ο άλλος τον μαχαιρώνει αλλεπάλληλα».

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν στις 22:50 το βράδυ της Δευτέρας, όταν τα δύο ξαδέρφια του 28χρονου έμαθαν ότι έχει έρθει στην Ελλάδα από την Αλβανία. Τότε, έδωσαν ραντεβού για να συναντηθούν στην Κυψέλη.

Η συμπλοκή έγινε στον πεζόδρομο της οδού Χανίων, σε ένα παγκάκι, όταν του ζήτησαν το λόγο για όλα όσα φέρεται να τους έκανε στην πατρίδα τους. Τότε ο 17χρονος και ο 19χρονος του επιτέθηκαν και πιθανότατα τον μαχαίρωσαν στον λαιμό. Αυτός σύρθηκε μέχρι την οδό Πατησίων. Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί εντόπισαν τον αιμόφυρτο άνδρα και κάλεσαν ασθενοφόρο, ωστόσο ο 28χρονος κατέληξε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Σχεδόν μια ώρα αργότερα τα δύο αδέρφια μαζί με τη μητέρα τους πήγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, ομολόγησαν την πράξη τους και συνελήφθησαν. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Διαβάστε επίσης

Υπόθεση Μαντλίν: Ημέρα εξελίξεων – Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον κύριο ύποπτο

Μαίνεται ο ανταρτοπόλεμος στη «γαλάζια» πολυκατοικία – Νέα καρφιά στην κυβέρνηση από βουλευτές της ΝΔ

Hera: Ξεκίνησε το ταξίδι προς τον αστεροειδή Δίμορφο – Ποια η σπουδαία αποστολή του διαστημικού σκάφους (Video)

Λίβανος: Επεκτείνονται στις παράκτιες περιοχές οι ισραηλινές επιθέσεις – Η Κίνα θα διαθέσει ιατρική βοήθεια

Σκέτο… κομφούζιο στον ΣΥΡΙΖΑ – Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δρόμο προς τις κάλπες

Χρειαζόμαστε περισσότερους Γερουλάνους

Μαζεύτηκαν πολλά, Βασίλη

Καιρός: «30άρια» μ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter