Κυπριακό: Αισιοδοξία για συνέχιση των συνομιλιών εξέφρασε ο αναπληρωτής γ.γ. του ΟΗΕ

Κυπριακό: Αισιοδοξία για συνέχιση των συνομιλιών εξέφρασε ο αναπληρωτής γ.γ. του ΟΗΕ
Jean-Pierre Lacroix (AP Photo/Mary Altaffer)

«Έχουμε επίγνωση των προκλήσεων, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση και παραμένουμε αισιόδοξοι», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Ζαν-Πιερ Λακρουά, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Λακρουά, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σχετικά με την αναβολή του ταξιδιού της κ. Ολγκίν στην Κύπρο, υπογράμμισε τη σημασία των συνεχιζόμενων συζητήσεων για το Κυπριακό.

«Λοιπόν, επιτρέψτε μου να το πω αυτό. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και η κ. Ολγκίν θα συναντηθεί με τους ηγέτες των δύο πλευρών. Νομίζω ότι ο τρόπος (που γίνονται) είναι πιθανότατα σημαντικός για το γεγονός ότι αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, οπότε συνεχίζουμε να στηρίζουμε σίγουρα αυτές τις προσπάθειες, διότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ φυσικά συνεργάζεται στενά, αλλά οι εντολές είναι διαφορετικές. Εν τέλει, ασχολούμαστε με το ίδιο θέμα και σίγουρα ελπίζουμε ότι αυτές οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε πρόοδο, στον πολιτικό διάλογο. Έχουμε επίγνωση των προκλήσεων αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση και παραμένουμε αισιόδοξοι», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Η Βουλγαρία κατηγορεί τη Βόρεια Μακεδονία για καταπάτηση δικαιωμάτων της βουλγαρικής μειονότητας

ΕΕ: Η ακροδεξιά μέσω Μελόνι και Όρμπαν αμφισβητεί την διαδικασία πρότασης των υποψηφίων για τις κορυφαίες θέσεις στην Ένωση

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο Ντέιβιντ Κάμερον – Παρίσταναν τον Πέτρο Ποροσένκο (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter