Κύπελλο μπάσκετ: Ζορίστηκε αλλά πέρασε ο Ολυμπιακός

Κύπελλο μπάσκετ: Ζορίστηκε αλλά πέρασε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός νίκησε με δυσκολία την ΑΕΚ με 76-70 στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και έπιασε θέση απέναντι στον κάτοχο του τροπαίου Παναθηναϊκό, για τον τελικό της Κυριακής στο Ηράκλειο.

Οι δύο «αιώνιοι» θα αναμετρηθούν σε τελικό του Κυπέλλου για 10η φορά στην ιστορία τους και για πρώτη από το 2013. Στις προηγούμενες αναμετρήσεις, το «σκορ» είναι 7-2 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Στον δεύτερο ημιτελικό (1500 θεατές), η αποδεκατισμένη ΑΕΚ αντιστάθηκε μέχρι το τέλος. Ο ποιοτικά ανώτερος Ολυμπιακός προηγήθηκε με 32-29 στο ημίχρονο, έφτασε σε διψήφια διαφορά στο 48-38 με πρωταγωνιστή τον πανύψηλο Φαλ και πάτησε το γκάζι στην δ’ περίοδο, όταν έφτασε και στο 62-45.

Η θαρραλέα ΑΕΚ μείωσε σε 66-61 με τρίποντο του Πετρόπουλου, αλλά ο Τόμας Ουόκαπ απάντησε με τον ίδιο τρόπο και κράτησε τον Ολυμπιακό μακριά από περιπέτειες.

Οι Σάσα Βεζένκοφ (15), Κώστας Παπανικολάου (16), Χασάν Μάρτιν (11), Κώστας Σλούκας (12), Μουσταφά Φαλ (7) ήταν οι πρωταγωνιστές για τον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Ουόκαπ 8, ΜακΚίσικ, Πρίντεζη, Λαρεντζάκη 1, Ντόρσεϊ 6.

«Η ΑΕΚ έπαιξε με το μυαλό μας και μας ανάγκασε να κατεβάσουμε τον ρυθμό, αλλά νομίζω δεν κινδυνεύσαμε», σχολίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού. «Θα μας κάνει καλό εν όψει του τελικού αυτή η αναμέτρηση».

Οι Πειραιώτες έχουν να κατακτήσουν το Κύπελλο από το 2011 και έφτασαν μόνο μία φορά σε τελικό τα προηγούμενα 8 χρόνια.

Η ΑΕΚ των 7 ετοιμοπόλεμων παικτών έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Παππά, Ανγκόλα, ενώ εκτός ημιτελικού έμειναν και οι ανέτοιμοι Λάνγκφορντ, Ράουτινς. «Ήρθαμε στην Κρήτη για να βάλουμε δύσκολα στον Ολυμπιακό, με στρατηγική και αυταπάρνηση», δήλωσε ο Στέφανος Δέδας.

Οι Χάμερ (26), Φλιώνης (18), Γκρίφιν (11) ήταν οι κορυφαίοι της, ενώ ο Κολόμ είχε 4 πόντους με 1/11 σουτ και μοίρασε 11 ασίστ. Απέναντι στον πλήρη Ολυμπιακό, έπαιξαν και οι Πετρόπουλος 3, Μαυροειδής 4, Κουζέλογλου 4, Καρλής.

Ο τελικός του φάιναλ-φορ θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 5μμ στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου. Μικρός τελικός δεν έχει προγραμματιστεί.

Στον πρώτο ημιτελικό, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Προμηθέα με 85-68 (Νέντοβιτς 17, Έβανς 15, Παπαγιάννης 12, Ουάιτ 12, Μέικον 12 – Ρέι 19, Αγραβάνης 14, Σίμπσον 11).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter