Κύπελλο Μπάσκετ: Έπιασε θέση στον τελικό ο Παναθηναϊκός

Κύπελλο Μπάσκετ: Έπιασε θέση στον τελικό ο Παναθηναϊκός

Με αρκετή δυσκολία εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός το πρώτο εισιτήριο για τον μεθαυριανό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ: 85-68 τον αξιόμαχο Προμηθέα. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 39-38 υπέρ των Πατρινών. Τον ημιτελικό παρακολούθησαν περίπου 1200 θεατές στο Ηράκλειο.

Ο ελλιπής και απροπόνητος Προμηθέας, που αντιμετώπισε πολλά κρούσματα κορονοϊού τις προηγούμενες μέρες, ξεκίνησε εξαιρετικά και προηγήθηκε με 27-13. Το ξύπνημα του Νέντοβιτς με 8 συνεχόμενους πόντους οδήγησε τον νταμπλούχο Ελλάδας σε προσπέρασμα λίγο πριν την ανάπαυλα (36-35).

Ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία μετά το 46-44, προηγήθηκε με 61-50 στις αρχές της δ’ περιόδου και απέκρουσε χωρίς ιδιαίτερο άγχος την ύστατη αντεπίθεση του Προμηθέα (70-57 από 63-57).

«Ήταν δύσκολο παιχνίδι, δεν ήμασταν τόσο σκληροί στο ξεκίνημα», ομολόγησε ο Δημήτρης Πρίφτης. «Βελτιώσαμε την άμυνά μας και τελικά κερδίσαμε καθαρά».

Οι Νέντοβιτς (17), Έβανς (15), Ουάιτ (12), Παπαγιάννης (12), Μέικον (12) ξεχώρισαν από τον Παναθηναϊκό. Έπαιξαν και οι Μποχωρίδης 3, Μαντζούκας 6, Σαντ-Ρόος 8, Κασελάκης, Γιόβιτς.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος ταξίδεψε με πλοίο στην Κρήτη για να συμπαρασταθεί στους συμπαίκτες του. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει χειρουργηθεί στο ιγμόριο.

Ο Ηλίας Ζούρος χρησιμοποίησε τους Ρέι 19, Αγραβάνη 14, Σίμπσον 11, Γκάντι 4, Χαντ 6, Ρογκαβόπουλο 3, Άντριτς 9, Μπαζίνα 2, Τανούλη. Απουσίασαν οι Γκίκας, Γκραντ. “Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω την υπερηφάνεια που νιώθω για τους παίκτες μου”, είπε ο προπονητής του Προμηθέα, ο οποίος αποκάλυψε ότι η ομάδα του είχε μείνει 9 μέρες χωρίς προπόνηση.

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα διεκδικήσουν το δεύτερο εισιτήριο, στον ημιτελικό που θα αρχίσει στις 8 μμ της Παρασκευής. Ο τελικός του φάιναλ-φορ θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 5μμ στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter