Κύπελλο μπάσκετ: Διά περιπάτου ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά

Κύπελλο μπάσκετ: Διά περιπάτου ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά

Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία σφράγισε ο Ολυμπιακός το εισιτήριό του για τα ημιτελικά του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας στο Ηράκλειο, με το 82-51 επί του Άρη. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 39-24.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 22-4 στο τέλος της α’ περιόδου και έφτασε στη νίκη σε ρυθμό ρελαντί. Ο Άρης προσπάθησε να αντεπιτεθεί μετά το 48-30, αλλά δεν μπόρεσε να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 13 πόντους. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 63-39 και έκαναν περίπατο μέχρι το τέλος.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε μόνο για 15 λεπτά τον Κώστα Σλούκα (3 π.), που προέρχεται από τραυματισμό, αλλά αναμένεται να παίξει στο υπόλοιπο του Final-8. Επέστρεψε επίσης ο Άλεκ Πίτερς (3 π.). «Ο Άρης είναι επικίνδυνος αντίπαλος, αλλά εμφανιστήκαμε συγκεντρωμένοι στην άμυνα», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού. «Έχουμε έρθει στο Ηράκλειο για να παίξουμε τρία ματς».

Οι πρώτοι σκόρερς του Ολυμπιακού: Βεζένκοφ 15, Μπλακ 14, Λαρεντζάκης 11, Φαλ 9, Παπανικολάου 9, Ουόκαπ 6, ΜακΚίσικ 6. Από τον Άρη του Γιάννη Καστρίτη ξεχώρισαν οι Γκούντγουιν 11, Νότε 9, Λονγκ 9, Χάγκινς 9, Φίλλιος 5.

Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 500 θεατές στα Δύο Αοράκια.

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό, το βράδυ της Παρασκευής (19.15) θα συμπληρώσει το κουαρτέτο των προημιτελικών. Οι «πράσινοι» θα παραταχθούν χωρίς τον νεοφερμένο Ματ Τόμας, που τραυματίστηκε στον σαββατιάτικο αγώνα πρωταθλήματος με τον Προμηθέα.

Στους δύο χθεσινούς προημιτελικούς, το Περιστέρι νίκησε μάλλον εύκολα τον ΠΑΟΚ με 77-64 (Ντένμον 23, Μωραΐτης 16, απολύθηκε από τον «Δικέφαλο» ο Άρης Λυκογιάννης), ενώ η ΑΕΚ χρειάστηκε παράταση για να αποκλείσει τον μαχητικό Πανιώνιο με 93-88 (κανονικός αγώνας 84-84, Στρέλνιεκς 15, ΜακΓκριφ 15).

Το σαββατιάτικο πρόγραμμα θα ανοίξει στις 15.45 με τον ημιτελικό ΑΕΚ-Περιστερίου, όπου η «Ένωση» θα αγωνιστεί χωρίς τους τραυματίες ΜακΓκριφ και Μάιλς. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Παναθηναϊκού-Κολοσσού αύριο στις 19.15. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την Κυριακή στις 7.15 μ.μ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter