Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΟΚ στο τέλος γλίτωσε το κάζο 3-1 την ΑΕΛ

Ο Τσούμπα Άκπομ που μπήκε αλλαγή, τα έκανε όλα στην Τούμπα και χάρισε μια αγχωτική πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας στον ΠΑΟΚ με 3-1 επί της ΑΕΛ, που έχασε μοναδικές ευκαιρίες για γκολ προκειμένου να πάρει αυτή την πρόκριση (1-1 το πρώτο ματς).

Ο σκόρερ του “δικεφάλου” πήρε μάλιστα πρόλαβε δυο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε!

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 23′ με αυτογκόλ Γκοτζαμανίδη, αλλά κάθισε στη συνέχεια και η ΑΕΛ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 60′. Το ματς έγινε θρίλερ και οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο μοναδικά τετ α τετ με τον Όγκμποε (στο δεύτερο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι).

Τελικά η είσοδος στο ματς στο 77′ του Ακπομ έλυσε τον γόρδιο δεσμό καθώς ο φορ του ΠΑΟΚ με κεφαλια-ψαράκι στο 82′ έκανε το 2-1 και στο 91′ με δυνατό σουτ έκανε και το 3-1.

Ο διαιτητής Ευαγγέλου “κιτρίνισε» τους Γαρουφαλιά, Ηλιάδη, Ακπομ (δυο)

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (84’ Σίντκλεϊ), Σβαμπ (67’ Κούρτιτς), Τσιγγάρας (77’ Άκπομ), Μουργκ (67’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι.

ΑΕΛ: Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Γκοτζαμανίδης (86’ Ταχάρ), Θεολόγου, Ομάρ, Κολομπίνο, Ηλιάδης, Γαρουφαλιάς (46’ Ακούνια), Μπαντιμπανγκά (89’ Κούστα), Γλυνός (86’ Μαυριάς), Όγκμποε.