Κύπελλο Ελλάδας: Με γκολ στις καθυστερήσεις η Αν. Καρδίτσας επικράτησε του Αγίου Νικολάου

Μεγάλο αβαντάζ για την πρόκριση της στα προημιτελικά του κυπέλλου απέκτησε η Αναγέννηση Καρδίτσας, νικώντας εκτός έδρας 1-0 στις καθυστερήσεις τον Αγιο Νικόλαο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, δημιούργησαν ευκαιρίες, ωστόσο ο Γκέκας ήταν σε πολύ καλή μέρα και δεν τους επέτρεψε να παραβιάσουν την εστία του. Στο 5’ ο Μηνάς έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ με τον γκολκίπερ της Αναγέννησης να απογειώνεται και να αποσοβεί τον κίνδυνο. Ο Γκέκας στο 9’ απέκρουσε σουτ του Νοκάι και στο 15’ σέντρα – σουτ του Μαρκάκη. Ο Νοκάι βρέθηκε σε θέση… βολής και στο 18’, όμως ήταν άστοχος.

Η ομάδα της Καρδίτσας απείλησε για πρώτη φορά στο 42’ και έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Καρανίκας με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής «σημάδεψε» το δοκάρι του Μπένκο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και το γκολ της νίκης για την φιλοξενούμενη ομάδα ήρθε στο 91’ με σκόρερ τον Μανιό.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ο αντίπαλος μας έχει διαφορά μία κατηγορίας με εμάς, όμως αυτό δεν φάνηκε. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας. Το ματς κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο εκεί όπου θα μπορούσαμε να προηγηθούμε. Μείναμε από δυνάμεις, μας μένει πίκρα για τον τρόπο που χάσαμε», δήλωσε ο προπονητής του Αγίου Νικολάου Νίκος Σουργιάς.

Ο Αγγελάκης (Μακεδονίας) έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μπάλλα.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Μπένκο, Δολαψάκης, Πιθαρούλης, Τσανάι, Πλουσής (65’ Κατσαρός), Μαυρής (72΄Πάγια), Κίτος, Νοκάι (72’ Τζιλάι), Μηνάς, Μαρκάκης (57’ Φουκαράκης), Παπαδόπουλος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Γκέκας, Καρανίκας, Κοτσώνης, Γκόλιας, Σταμόπουλος, Πλέγας, Μπάλλας (65’ Μπραμπίγια), Μπενγκόα (65’ Γκουγκούδης), Βιδάλ, Μανιός, Μπιανκόνι (22’ Γκίνης).

**Το ματς ξεκίνησε με καθυστέρηση 18′ γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο γήπεδο.