Κυνικός Βορίδης: «Πάντα υπήρχαν νοικοκυριά που πιέζονταν» από την ακρίβεια

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε ο Μάκης Βορίδης σε ότι αφορά την κατάσταση της ακρίβειας στη χώρα μας, καθώς αντί να μιλήσει για συγκεκριμένα μέτρα που θα ανακουφίσουν τους πολίτες, ανέφερε κυνικά ότι «πάντα υπήρχαν νοικοκυριά που πιέζονταν. Το πρώτο ερώτημα είναι αυτά τα νοικοκυριά που πιέζονται τώρα, είναι περισσότερα ή λιγότερα; Και, αυτά που πιέζονται τώρα, πιέζονται περισσότερο ή λιγότερο;»

Μάλιστα, μιλώντας στον Σκάι είπε ότι «κάποτε λέγαμε για τη γενιά των 500 ευρώ, δεν υπάρχει πια η γενιά αυτή. Τώρα, είναι η γενιά των 850 ευρώ. Θυμάστε ότι είχαμε κάποτε 23% ανεργία; Πάρα πολλοί άνθρωποι έπαιρναν 450 ευρώ επίδομα ανεργίας. Από αυτούς 400.000 άνθρωποι βρήκαν δουλειά. Αν βρήκαν δουλειά με τον κατώτατο μισθό, το εισόδημά τους από 450 ευρώ, έγινε 850 ευρώ. Δεν λέω ότι με τα 850 ευρώ είσαι πλούσιος. Εξακολουθείς να είσαι σε μια δύσκολη συνθήκη. Είσαι σε μια λιγότερο δύσκολη συνθήκη».

«Πλήρως διαχωρισμένη» η διαγραφή Σαλμά από την ερώτηση των 11

Σε ότι αφορά τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την γαλάζια ΚΟ και από το κόμμα ο Μάκης Βορίδης είπε ότι η ερώτηση είναι «πλήρως διαχωρισμένη» από τη διαγραφή, ενώ για τον διαγραφέντα βουλευτή είπε ότι «ενόχλησε πρωτίστως – και κυρίως και γι’ αυτό ελέγχθηκε – η λεγόμενη αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και η παράβαση των κανόνων δεοντολογίας».

Διαβάστε επίσης:

Πιέσεις προς Ουκρανία και Δύση: Ο Πούτιν προεδρεύει στο Συμβούλιο Ασφαλείας υπό τη σκιά της αναθεώρησης του πυρηνικού δόγματος

Politico: Έστειλαν φάκελο με σφαίρα στον Φίτσο τέσσερις μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας

Σπάνια κοινή δήλωση ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Ιράκ και Ιορδανίας: «Το Ισραήλ ωθεί την περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο»

Κρεμλίνο: Ολέθριο σφάλμα το σχέδιο Ζελένσκι για εξαναγκασμό της Ρωσίας σε ειρήνη – Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση στα ανατολικά

Ευρώπη: Το αποικιοκρατικό παρελθόν και το δουλεμπόριο ευθύνονται για τις ανισότητες ακόμα και σήμερα – Έκθεση

Λίβανος: Πώς η «καταστροφική αποτυχία» των ΗΠΑ ενθάρρυνε την επίθεση του Ισραήλ