Κύκλωμα εκβιαστών: «Κόβουν» τον Παπαγεωργόπουλο από την παράταξη του ΠΑΣΟΚ στην ΑΔΕΔΥ

Μία ημέρα μετά τα όσα έφερε στο φως το documentonews.gr για την εμπλοκή δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο κύκλωμα εκβιαστών που δρούσε εντός του Δήμου Αθηναίων, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στην ΑΔΕΔΥ, «κόβει» τον εμπλεκόμενο Ιωάννη Παπαγεωργόπουλο, ζητώντας την αναστολή της ιδιότητας μέλους. Παράλληλα, η Δημοκρατική Συνδικαλιστική Πρωτοπορίας (ΔΗ.ΣΥ.Π) ζητά την παραδειγματική τιμωρία αυτών που αποδεδειγμένα παρανόμησαν.

Αναλυτικότερα η Γραμματεία της Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Πρωτοπορίας (ΔΗ.ΣΥ.Π.) στην έκτακτη συνεδρίασή της (10-07-2024) αποφάσισε τα εξής:

«Ζητάμε την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη, την απόδοση ευθυνών και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι αποδεδειγμένα εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις, καθώς και την επιβολή των αυστηρότατων ποινών που προβλέπονται από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σπιλώνει με τις πράξεις του τους 600.000 Δημοσίους Υπαλλήλους οι οποίοι με απόλυτη ευσυνειδησία επιτελούν το έργο τους. Οι ελάχιστοι επίορκοι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν έχουν θέση ανάμεσα στους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Αναστέλλουμε την ιδιότητα του μέλους της παράταξης, για τον φερόμενο ως εμπλεκόμενο στην ποινική υπόθεση, μέχρι την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας. Για το λόγο αυτό η παράταξη θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αντικατασταθεί άμεσα από τα όργανα της ΑΔΕΔΥ.»

Ετικέτες