Κύκλωμα απάτης «καρουζέλ»: Εμπλέκονται πρώην βουλευτής και επιχειρηματίας ζάχαρης – Ποιοι είναι και πώς ξέπλυναν 2 εκ. μαύρο χρήμα

Κύκλωμα απάτης «καρουζέλ»: Εμπλέκονται πρώην βουλευτής και επιχειρηματίας ζάχαρης – Ποιοι είναι και πώς ξέπλυναν 2 εκ. μαύρο χρήμα

Ο πρώην Βουλευτής με το Ποτάμι και πρώην πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καραθανάσης που «πιστόλιασε» τα εργοστάσια ζάχαρης Royal Sugar στην Ημαθία και στις Σέρρες είναι τα κεντρικά πρόσωπα της μεγάλης κομπίνας με τα εικονικά τιμολόγια (καρουζέλ) που ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του documentonews ο Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου εμπλέκεται επιπλέον και σε άλλη υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος καθώς μετά από μεγάλη έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα εντοπίστηκε να μην έχει δηλώσει σε πόθεν έσχες του, ως υποχρεούτο όταν ήταν βουλευτής, το ποσόν των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό το μαύρο χρήμα φαίνεται σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής να τον βοήθησε να ξεπλύνει ο έτερος πρωταγωνιστής στην υπόθεση απάτης τύπου καρουζελ, ύψους 35 εκατομμυρίων, Χρήστος Καραθανάσης. Για ανταπόδοση ο πρώην βουλευτής του διευκόλυνε με δάνεια που δεν δικαιούτο να πάρει γιατί δεν πληρούσε τις προυποθεσεις.

Στο πόρισμα των περίπου 400 σελίδων της Αρχής για το ξέπλυμα που αποκαλύπτει την κομπίνα εμπλέκονται και μέλη της οικογένειας Καραθανάση , αλλά και ένας αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα ο Καραθανάσης φέρεται να είχε δημιουργήσει, από κοινού με συγγενικά του πρόσωπα, εταιρείες -φαντάσματα σε Ελλάδα, Βουλγαρία και άλλες χώρες του εξωτερικού. Μέσω εικονικών συναλλαγών μεταξύ των εταιρειών είτε εισέπραττε ΦΠΑ που δεν δικαιούτο είτε δεν κατέβαλλε τον αναλογούντα φόρο.

Μάλιστα η ζημία που φέρεται να ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια δεν είναι σε βάρος μόνο των ελληνικών αλλά και των ευρωπαικών ταμείων.

Γι αυτό το λόγο, επειδή δηλαδή η ζημιά σε βάρος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια ευρώ, αυτό το κομμάτι της δικογραφίας έχει πάει στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς.

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: Εξι νεκροί σε ισραηλινή επιδρομή στη Ναμπατίγια – Ο δήμαρχος ανάμεσα στα θύματα

Η Ρωσία σχεδιάζει πυρηνοκίνητα υποβρύχια για να μεταφέρει φυσικό αέριο από την Αρκτική

Βέβαιη η Γερμανίδα ΥΠΕΞ πως η Βόρεια Μακεδονία θα ξεκινήσει σύντομα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην Ε.Ε.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter