Κύκλοι Κασσελάκη: «Έχει την πλειοψηφία στη βάση, ας τον προκαλέσουν οι 87» – Βέβαιη η πρόταση μομφής

Κύκλοι Κασσελάκη: «Έχει την πλειοψηφία στη βάση, ας τον προκαλέσουν οι 87» – Βέβαιη η πρόταση μομφής

«Ο πρόεδρος έχει τεράστια πλειοψηφία στη βάση. Μόνο αυτή η πλειοψηφία μετρά. Αν επιθυμεί η ομάδα των 87 – ή όσων είναι τέλος πάντων – ας τον προκαλέσουν στην Κεντρική Επιτροπή» διέρρεαν πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη τα μεσάνυχτα της Τρίτης, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία που εξέλεξε νέο πρόεδρο της ΚΟ τον Νίκο Παππά, πηγές από την ομάδα των «87» σημείωναν πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι «πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα», αφού -όπως λένε- «έχει μόνο τους 17 από τους 35 βουλευτές».

Υπενθυμίζεται πως 17 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης για αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου, ενώ υπήρξαν 12 «κατά» και 4 λευκά.

Διαβάστε αναλυτικά: ΣΥΡΙΖΑ: Με 17 «υπέρ», 12 «κατά» και 4 «λευκά» νέος πρόεδρος της Κ.Ο. ο Νίκος Παππάς – Τι ψήφισαν οι βουλευτές

Από την ψηφοφορία έλειπαν ο Αλέξης Τσίπρας και η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία θα ορκιστεί τις επόμενες μέρες παίρνοντας τη θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου.

Δεν είναι πρώτη φορά που από το περιβάλλον Κασσελάκη προκαλούν τη λεγόμενη «εσωκομματική αντιπολίτευση» να καταθέσει πρόταση μομφής. Το ίδιο έκανε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικά 24ωρα μέσω αναρτήσεων στα social media.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτέμβρη θεωρείται σίγουρο πως θα αμφισβητηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης από τους «87» και πιθανόν από τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του Παύλου Πολάκη.

Το άτυπο συντονιστικό των «87» βρίσκεται σε εγρήγορση και αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις του και βεβαίως να επιλέξει το πρόσωπο που θα προτείνει για πρόεδρο. Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, δεν είναι καθόλου απίθανο το πρόσωπο αυτό να είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, χωρίς βεβαίως να είναι τίποτα οριστικό ακόμα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για το μέλλον του κόμματος…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter