Κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω της πυκνής χιονόπτωσης

Χιονόπτωση στην Αττική Οδό, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί αυτή την στιγμή στους δρόμους της Αττικής λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της χιονόστρωσης στα Βόρεια Προάστια λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Η κυκλοφορία διεξάγεται με σημαντικά προβλήματα στα βόρεια προάστια μέχρι και αυτή την ώρα. Τα μεγαλύτερα κυκλοφοριακά προβλήματα εντοπίζονται αυτή την ώρα στα βόρεια προάστια με μεγάλες καθυστερήσεις στην περιοχή και οχήματα να κινούνται σημειωτόν στη λεωφόρο Πεντέλης.

Αρκετά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί σε διάφορα σημεία καθώς δεν μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους χωρίς αλυσίδες.

Αυξημένη είναι η κίνηση επί της λωφόρου Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, στη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη, ενώ καθυστερήσεις υπάρχουν και στη Μεσογείων στο ύψος των Αμπελοκήπων.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, πολύ αυξημένη καταγράφεται η κίνηση τώρα επί της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος). Κίνηση στους δρόμους θα συναντήσουν οι οδηγοί και στον Κηφισό αλλά και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει στους δρόμους και εργάζονται για να κρατήσουν ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο, αν και ήδη σε δήμους των βορείων προαστίων η χιονόπτωση είναι ισχυρή καθώς το έχει στρώσει και γι’ αυτό γίνονται διαρκώς συστάσεις για προσεκτική και όχι άσκοπη μετακίνηση.