Κυβερνητική παραδοχή για παραλαβή μειωμένου αριθμού εμβολίων

Λιγότερες από 50.000 νέες δόσεις εμβολίων παρέλαβε η Ελλάδα από τη Pfizer, όπως επιβεβαίωσε ο γ.γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους επιβεβαίωσε ότι η χώρα παρέλαβε αριθμό δόσεων μικρότερο του αναμενομένου, με 49.160 να έρχονται στη χώρα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η διαδικασία παράδοσης από τη Pfizer αναμένεται να αποκατασταθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό, στην Ελλάδα επρόκειτο να έρθου 427.050 δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNtech μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, ωστόσο μέχρι στιγμής, ο συνολικός αριθμός παραλαβών ξεπερνά το 10% του σχεδιασμού κι ενώ οδεύουμε στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα.

Η Pfizer είχε ενημερώσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως θα προχωρήσιε σε μείωση των παραδόσεων διότι πρέπει να προχωρήσει «σε αναβάθμιση της παραγωγικής της ικανότητας», γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις, διότι αρκετές χώρες της Ένωσης αντιμετωπίζουν φαινόμενα έξαρσης της πανδημίας.

Η ενημέρωση για τον κορονοϊό

Eνημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19

Ετικέτες